HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM



Persbericht
9 juli 2004

Fusie Amsterdamse hogescholen gaat definitief door

De raden van toezicht van de Hogeschool voor Economische Studies (HES) Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben op 25 en 29 juni ingestemd met de fusie tussen beide onderwijsinstellingen. Hiermee is het besluitvormingsproces over de fusie voltooid en zal deze op 1 oktober 2004 worden gerealiseerd.

De fusie past in de plannen van de beide hogescholen en de Universiteit van Amsterdam (UvA) om de samenwerking tussen hogescholen en universiteiten te intensiveren waardoor beter ingespeeld kan worden op de bachelor-masterstructuur die onlangs in Nederland in het hoger onderwijs is ingevoerd. De samenwerking vindt plaats in 'schools' waarin zowel bachelor- als masteropleidingen zijn ondergebracht.

Een van deze 'schools', de Amsterdam School of Economics and Business (AMSEB), zal na de fusie bestaan uit de HES, de economische opleidingen van de HvA en de economische faculteit van de UvA. Bij de AMSEB studeren in totaal circa 13.000 studenten.

Eerder werd de fusie vertraagd omdat de medezeggenschapsraad van de HES - in tegenstelling tot die van de HvA - niet instemde met het fusievoorstel. De Landelijke Commissie Geschillen Medezeggenschap verwierp vervolgens de door de medezeggenschap aangevoerde argumenten om de fusie niet door te laten gaan.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Daniella Krijger, woordvoerder AMSEB (020-525 5412), e-mail: d.l.h.krijger@mc.hva.nl.


09 jul 04 13:45