GREENIB CAR BV
http://www.hyundai.nl

Hyundai lanceert de Tucson

Verkoop direct van start; prijzen vanaf 22.295 euro
Hyundai brengt met de Tucson een nieuwe generatie SUV uit. De belangrijkste kenmerken van de nieuwkomer zijn een stoere uitstraling, een praktisch en flexibel in te delen interieur en een uitstekend weggedrag dankzij de onafhankelijke wielophanging. De verkoop van de nieuwe Tucson start direct. De prijzen beginnen bij 22.295 euro voor de 141 pk sterke 2.0 CVVT ActiveVersion met voorwielaandrijving.

Met deze messcherpe prijsstelling (22.295 tot 33.195 euro) positioneert Hyundai de Tucson direct als eigenzinnig en zeer praktisch alternatief in het C-segment. Hij valt binnen het bereik van 30 procent van alle autokopers op de Nederlandse markt. Daarnaast is de Tucson fors voordeliger dan de directe concurrenten in het segment van compacte SUV s. Dankzij deze kwaliteiten is de Tucson een potentiële kandidaat voor de nummer één positie in het SUV-segment met duizend verkopen in 2004 en het dubbele aantal in 2005.

Design

Hyundai betitelt de 4.325 mm lange Tucson als een urban SUV. Het concept toont zowel de stoere kenmerken van een SUV als de verzorgde details die benadrukken dat hij perfect thuis is in de drukke stad. Het interieur gaat nog een stap verder en biedt de ruimte, het comfort en de praktische voorzieningen die de Tucson een bijna MPV-achtig accent geven. De laadruimte heeft een inhoud van 644 liter. Bij het neerklappen van de deelbare achterbank (60:40) zakt automatisch ook de zitting iets, waardoor er in één beweging een compleet vlakke laadvloer ontstaat met een lengte van 1.635 mm. De laadruimte bedraagt dan zelfs 1.856 liter. De leuning van de rechter voorstoel is ook neerklapbaar: die kan dienstdoen als tafel en maakt zo ruimte voor het vervoer van zeer lange voorwerpen. Verder beschikt de auto over een reeks extra opbergvakken, bekerhouders, opbergladen, armsteunen met opbergruimten, een bagagenet en een extra power outlet in de laadruimte.

De Tucson is leverbaar met drie bekende motoren: de 2.0 CVVT (104 kW/141 pk), de 2.0 CRDi (82,5 kW/112 pk) en de 2.7i V6 (129 kW/175 pk). De ActiveVersion en DynamicVersion (2.0 CVVT en 2.0 CRDi) hebben tweewielaandrijving. Alle andere uitvoeringen beschikken over elektronisch gestuurde vierwielaandrijving. Het systeem houdt voortdurend in de gaten of de voorwielen de aandrijfkrachten goed kunnen verwerken. Bij doorslippen wordt binnen een fractie van een seconde tot de helft van het koppel naar de achteras gestuurd. De bestuurder hoeft niets te doen. De elektronische koppeling is eventueel ook handmatig in- en uit te schakelen. Naast deze geavanceerde Borg-Warner-aandrijving kan de Tucson voorzien worden van TCS en ESP, wat de dynamische veiligheid naar een zeer hoog niveau tilt.

Wielophanging

Voor de wielophanging heeft Hyundai gekozen voor een zeer hoge standaard met McPherson-wieldraagarmen voor in combinatie met schroefveren, hydraulische dempers en een stabilisatorstang. Achter doet een dual link wielophanging dienst, aangevuld met schroefveren, hydraulische dempers en een stabilisatorstang. De combinatie van een zelfdragende carrosserie en een uitgebalanceerd onderstel zorgen voor een direct stuurkarakter en veel rijcomfort.

De uitrusting is naar goede Hyundai-gewoonte zeer omvangrijk. Lichtmetalen velgen (16 inch, ook reservewiel), 235/60-banden, dubbele airbags, ABS en EBD, dubbele gordelspanners voorin, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, airconditioning, dakrails en mistlampen voor maken deel uit van de standaarduitrusting (ActiveVersion). Vanaf de DynamicVersion beschikt de Tucson onder meer over zes airbags plus cruise control, een boordcomputer en privacy glass achter. Het topmodel is de StyleVersion V6 met Hyundai s Shiftronic-automaat, een lederen interieur, stoelverwarming en een automatisch dimmende binnenspiegel met elektronisch kompas.

Hyundai Multipoint Garantie

Hyundai biedt bijzonder uitgebreide garantievoorwaarden onder de titel Hyundai Multipoint Garantie. Deze omvat drie jaar productgarantie waarbij er géén kilometerbeperking geldt, zes jaar carrosseriegarantie plus nog eens drie jaar mobiliteitsgarantie (snelle assistentie bij pech onderweg). De Multipoint Garantie geldt voor alle Hyundai-personenauto s en alle Hyundai-bedrijfswagens.

Prijzen en uitvoeringen Tucson

Tucson 2.0 CVVT ActiveVersion 2WD 22.295 euro Tucson 2.0 CVVT DynamicVersion 2WD 23.495 euro Tucson 2.0 CVVT StyleVersion 4WD 26.995 euro

Tucson 2.7i V6 StyleVersion 4WD aut. 32.995 euro

Tucson 2.0 CRDi DynamicVersion 2WD 27.695 euro Tucson 2.0 CRDi StyleVersion 4WD 31.195 euro Tucson 2.0 CRDi StyleVersion 4WD aut. 33.195 euro

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Greenib Car b.v.
Yvonne C.J. Hoddenbach, Manager Public Relations Hub van Doorneweg 14, Sassenheim
Telefoon 0252-240315, E-mail: yhoddenbach@greenibcar.nl


09 jul 04 14:09