Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 juli 2004


Snorfietser gewond door aanrijding


Een 17-jarige Apeldoornse snorfietser is donderdagmiddag op de kruising Bouw Landlaan/Deventerstraat gewond geraakt door aanrijding met een 25-jarige automobiliste uit Zwolle. De jongen reed rond 16.55 uur over de Bouwe Landlaan en wilde op het kruispunt tussen twee stilstaande auto's doorrijden. Hij zag de vrouw te laat en een aanrijding was het gevolg. De jongen liep letsel aan hoofd en been op en werd met een ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.


Automobilist rijdt onder invloed


De politie heeft donderdagavond op de Laan van Zevenhuizen een 42-jarige motorrijder uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 21.20 uur en constateerde dat hij drank op had. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,1. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een paar uur.


Gestolen dakleer aangetroffen

De politie trof donderdag rond 12.00 uur op de Parallelweg langs de Arnhemseweg 25 rollen dakleer aan. Een getuige had de rollen rond 08.20 uur in de struiken zien liggen en waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat de rollen eerder bij een bouwmarkt aan de Oude Apeldoornseweg waren gestolen. De rollen zijn terug naar de eigenaar.


Zwaargewond na val door dak


Een 48-jarige Apeldoorner raakte donderdagavond zwaargewond nadat hij door het dak van een bedrijfspand aan de Hoefweg was gevallen. De man wilde rond 19.55 uur de bal van zijn 13-jarige zoon van het dak pakken toen hij door het dak van golfplaten viel. Personeel van een ambulance constateerde dat de man zwaargewond was en vervoerde hem naar het Lukasziekenhuis. De zoon heeft heel adequaat gereageerd en zeer snel het alarmnummer gebeld toen hij geen contact meer met zijn vader kreeg.


Politie houdt agressieve man


De politie heeft donderdagavond bij een woning aan de Paulus Potterlaan een zeer agressieve 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De politie zag eerder op de Jachtlaan zijn 27-jarige broer een bromfiets rijden met een passagier achterop zonder helm. De politie raakte de bromfietser kwijt en trof hem later aan op de Paulus Potterlaan. De politie wilde de bromfiets in beslag nemen voor technisch onderzoek maar de bestuurder weigerde dit. De politie hield hem uiteindelijk aan en zette hem in een politieauto. Tijdens de aanhouding begon zijn 30-jarige broer uit Amersfoort zich er mee te bemoeien evenals een 33-jarige vrouw die ook aan de Paulus Potterlaan woont. De man uit Amersfoort pakte een politieman vast en begon aan hem te trekken. Op diverse waarschuwingen dat de politie pepperspray zou gaan gebruiken reageerde hij niet. Nadat de politie pepperspray had gebruikt ging de verdachte er vandoor en vluchtte een flat in. Inmiddels waren er meer agenten gearriveerd en kennelijk hierdoor liet hij zich uit de flat praten. Hij is aangehouden en de drie mensen zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij later de op avond met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De identiteit van de passagier op de brommer is nog niet bekend.


Politie houdt rood-lichtcontrole


De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een rood-lichtcontrole gehouden. De politie controleerde onder anderen op de Vosselmanstraat, op de Eendrachtstraat en op de Kerklaan. De politiemensen deelden in totaal elf bekeuringen uit voor het rijden door het rode verkeerslicht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --