Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, vrouw ramt geparkeerde auto's bij achtervolging
Publicatiedatum: 09-07-2004

De Koninklijke Marechaussee heeft in samenwerking met de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Aan de aanhouding was een achtervolging vooraf gegaan toen de vrouw zich kennelijk aan een alcoholcontrole op de Apeldoornseweg wilde onttrekken. De vrouw keerde in een rij wachtende voertuigen en ging er met een hoge snelheid vandoor. Politie en Marechaussee zetten hierop de achtervolging in. Op de kruising met de Jacob Cremerstraat ramde de vrouw drie geparkeerde auto's. Na de aanrijding reed de vrouw door, waarna ze uiteindelijk op de Wormserlaan stopte. Hierop werd de Amsterdamse aangehouden. Bij de vrouw werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,83 (ruim anderhalf maal het wettelijke maximum). De vrouw verklaarde later in paniek te zijn geraakt waarna ze was weggereden bij de controle. De Amsterdamse bleek net twee maanden haar rijbewijs te hebben maar raakte dit nu kwijt omdat het door de politie werd ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document. De eigenaars van de aangereden auto's hebben aangifte bij de politie gedaan. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens het rijden onder invloed, het niet voldoen aan een stopteken en het doorrijden na een ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, jongen (15) opgepakt na mishandeling in bioscoop
Publicatiedatum: 09-07-2004

De politie heeft donderdagavond een 15-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen zou in de rij van de kassa van een bioscoop zijn voorgedrongen, waarop een 35-jarige vrouw uit Arnhem hem daarover aansprak. Hierop zou de jongen haar hebben geslagen. Het slachtoffer, dat overigens niet gewond raakte, waarschuwde vervolgens de politie. Die hield de jongen later in een van de bioscoopzalen aan, op aanwijzen van het slachtoffer en getuigen. De Arnhemmer werd voor nader verhoor ingesloten en bekende later de vrouw te hebben mishandeld. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum, man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 09-07-2004

De politie heeft donderdagavond een 27-jarige man uit Renkum aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 24-jarige vrouw. Het stel zou omstreeks 17.30 uur ruzie hebben gehad in hun woning in Renkum. Aanleiding hiervoor moet gezocht worden in de relationele sfeer. De man zou hierbij zijn vrouw hebben geschopt. Het slachtoffer vertrok vervolgens naar het politiebureau waar ze aangifte deed. De verdachte is vervolgens even later in zijn woning aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De Renkumse was door de mishandeling niet noemenswaardig gewond geraakt. Haar man bekende zijn echtgenote te hebben mishandeld en is na verhoor weer vrijgelaten. Tegen de Renkumer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, alcoholcontroles Apeldoornseweg en Koningsweg
Publicatiedatum: 09-07-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdagavond en een deel van de daaropvolgende nacht een alcoholcontrole uitgevoerd op de Apeldoornseweg en Koningsweg in Arnhem. De controles werden uitgevoerd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. Van één drankrijder, een 50-jarige Arnhemmer, werd het rijbewijs ingevorderd. De man had een alcoholpromillage van 1,77. Dit is bijna vier maal zoveel als toegestaan. Tussen 19.00 en 22.55 uur werd post gevat op de Koningsweg, daarna werd tot omstreeks drie uur 's nachts gecontroleerd op de Apeldoornseweg. Van in totaal ruim 600 bestuurders werden blaastesten afgenomen, wat uiteindelijk resulteerde in 10 bekeuringen wegens het rijden onder invloed. Daarbij werden promillages gemeten van 0,64 tot en met 1,77. Bij de alcoholcontrole op de Apeldoornseweg ontstond nog een achtervolging met een automobiliste die zich kennelijk aan de controle wilde onttrekken, zie hiervoor het persbericht elders op deze perspagina.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemse (14) na belediging agenten aangehouden
Publicatiedatum: 09-07-2004

De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden in Arnhem, wegens belediging van agenten. Op de Klarendalseweg in Arnhem hielden surveillerende agenten een 14-jarige meisje uit de stad aan, nadat ze hen ten overstaan van omstanders zou hebben beledigd. Het meisje schold de agenten uit toen deze bezig waren een scooter te controleren. De jeugdige Arnhemse verklaarde later dat de bromfietser een bekende van haar was waarna ze uit boosheid zou hebben gehandeld. Een 24-jarige Velpenaar overkwam hetzelfde nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag in Arnhem enkele agenten beledigd had. De man schopte omstreeks 01.00 uur, om nog onbekende reden, tegen de dienstfietsen van surveillerende agenten op het Nieuwe Plein en liep vervolgens hard weg. De agenten achterhaalden de man bij zijn auto, die op een taxistandplaats fout geparkeerd stond. De man bleek ook alcohol te hebben gedronken. De man werd bekeurd voor baldadigheid en het fout parkeren en kreeg bovendien een rijverbod opgelegd. De man was het kennelijk niet eens met de boetes en schold de agenten vervolgens uit. De Velpenaar werd vervolgens aangehouden en is later met een derde proces-verbaal op zak vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden wegens onzedelijk gedrag
Publicatiedatum: 09-07-2004

De politie heeft donderdagmiddag een 44-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van schennis. De man bezocht omstreeks 16.00 uur een videotheek in Arnhem-Noord, waar hij zijn ontblote geslachtsdeel zou hebben vertoond en zichzelf bevredigde. Een medewerkster van de zaak zag het gebeuren.Toen de man de zaak had verlaten waarschuwde zij de politie. Die wist de man mede aan de hand van getuigen te traceren. De politie heeft de man even later aan kunnen houden voor zijn woning. De Arnhemmer is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar hij met een proces-verbaal op zak weer is vrijgelaten. De man had het voorval bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, kettingbotsing op de Pleijweg Zuid

Publicatiedatum: 09-07-2004

Op de Pleijweg Zuid in Arnhem is dondermiddag een kettingbotsing ontstaan waarbij zes auto's betrokken waren. Niemand raakte bij de botsing gewond. De laatste auto van de rij, bestuurd door een 27-jarige man uit Zutphen, kon kennelijk niet op tijd remmen, waardoor hij op het voertuig voor hem botste. Hierdoor ontstond een kettingbotsing tussen zes voertuigen. De botsing gebeurde omstreeks 17.30. Er was bij de bestuurders geen alcohol gebruik geconstateerd. Ook is niet gebleken dat er te hard gereden werd. De oorzaak van het ongeval is volgens de politie vermoedelijk te wijten aan het feit dat er onvoldoende afstand is gehouden tijdens het rijden, in combinatie met slecht weer en een nat wegdek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden