Politie Zaanstreek-waterland


21:06 08-JUL-04
LOC: LANDSMEER EN ZAANDAM

Snelle bootjes bekeurd

Tijdens een vaarsurveillance heeft de politie diverse bestuurders van snelle motorboten bekeurd.
Er werden in totaal negen bonnen uitgeschreven voor te snel varen en het varen in een snelle motorboot onder de 18 jaar. De controle vond plaats op de wateren van Landsmeer, de Jagersplas en de Gouw in Zaandam.

22:39 08-JUL-04
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Doorrijder na aanrijding aangehouden

De politie heeft een 22-jarige Zaandammer aangehouden die doorgereden was nadat hij fietsers had aangereden.
Vier jongens, een 16-jarige met een 15-jarige als passagier en een 15-jarige, allen uit Zaandam, fietsten over de Westzijde in Noordelijke richting. Voor hen reed een 16- jarige jongeman uit Koog aan de Zaan. De fietsers hoorden piepende banden en werden van achter aangereden door een bestelauto. De automobilist reed echter weg in de richting van Koog aan de Zaan zonder zich om de fietsers te bekommeren. Het signalement van de auto werd doorgegeven aan de politie eenheden in Zaanstad. Binnen korte tijd kon de verdachte in Wormerveer aan de kant worden gezet en aangehouden.
Door de aanrijding werden twee fietsen geheel vernield en de derde beschadigd. De passagier raakte gewond aan zijn been en is per ambulance naar ziekenhuis "de Heel" gebracht. De vernielde fietsen en de auto van de verdachte zijn, in het belang van de bewijsvoering, in beslag genomen. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.

02:36 09-JUL-04
LOC: PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Man aangehouden voor slaan met kabelslot

De politie heeft een 22-jarige man uit Purmerend voor het mishandeling van twee stadsgenoten.
De slachtoffers, 44 en 32 jaar uit Purmerend, waren samen met de verdachte in een café op het Tilburyplein geweest. Buiten het café kreeg de 44-jarige man enige klappen vermoedelijk omdat hij een opmerking over de verdachte maakte. Daarbij liep hij een schaafwond aan zijn hoofd op.
Enige tijd later kwam de verdachte de twee mannen thuis opzoeken. Daarbij sloeg hij met een kettingslot de 32-jarige betrokkene die hierdoor een gezwollen arm en schaafwonden kreeg. Na alarmering van de politie kon de verdachte in zijn eigen woning worden aangehouden.
Alle betrokkenen verkeerden onder invloed van alcohol.

03:56 09-JUL-04
LOC: ZAANDAM, THORBECKEWEG

Dronken achter het stuur

De politie heeft een 37-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij met bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur van zijn auto zat. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

12:58 09-JUL-04
loc.: PURMEREND, DE VRIESPLEIN

Veelpleger vist achter het net

Een bij de politie bekende 41-jarige veelpleger uit Purmerend werd betrapt door winkelpersoneel van een hengelsportzaak toen hij met een sportvishengel de zaak uit wandelde zonder deze te betalen. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij bekende in het verhoor tevens bij een naburige drankenzaak een fles Whisky te hebben gestolen.


---- --