Ingezonden persbericht


ABVAKABO FNV sluit sociaal plan af bij De Brink te Vries

ABVAKABO FNV heeft een sociaal plan afgesloten met de Stichting De Brink Vries.Het sociaal plan is afgesloten in verband met lopende en voorgenomen reorganisaties in deze instelling voor meervoudig gehandicapten.
De belangrijkste afspraak in het sociaal plan is de garantie dat geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Verder bevat het sociaal plan een salarisgarantie voor werknemers die in een lager ingeschaalde functie worden geplaatst, een zorgvuldige (her)plaatsingsprocedure, een bezwarenregeling, onkostenvergoedingen bij wijziging van standplaats en een pakket maatregelen om de personele mobiliteit te vergroten.

Het sociaal plan kent een lange looptijd van vijf jaar. Afgesproken is dat het sociaal plan niet alleen zal gelden bij de kleine lopende reorganisaties, maar bij alle toekomstige organisatiewijzigingen tijdens de looptijd van het sociaal plan.

De leden van ABVAKABO FNV hebben met het sociaal plan ingestemd.

Bij De Brink werken ruim 400 werknemers die zorg en diensten verlenen mensen met een visueel en verstandelijk handicap in Vries en enkele andere locaties in Drenthe.

----------

Nadere informatie:

William Moorlag
Regiobestuurder ABVAKABO FNV
Tel. 050 - 3631808 (W), 0595 442686 (T) of 06 51218417