Ingezonden persbericht


PERSBERICHT juli 2004

Inregelen met ISSO publicatie 65; meer comfort, minder energieverbruik

De nieuwe ISSO publicatie 65 ''Inregelen van ontwerpvolumestromen in warmwaterverwarmingsinstallaties'' is nu bij ISSO verkrijgbaar. Deze publicatie geeft methoden voor het inregelen van de ontwerpvolumestromen van warmwaterverwarmingsinstallaties in woongebouwen en utiliteitsgebouwen. ISSO 65 is onmisbaar gereedschap voor de ontwerper, inregeltechnicus en iedereen die zich professioneel met het inregelen van grote installaties bezighoudt.

Verhoogd comfort en vermindering energieverbruik met inregelen De inregelmethoden kunnen worden toegepast bij nieuwbouwinstallaties en renovatieprojecten. Bij renovatieprojecten moeten soms inregelafsluiters worden aangebracht om het inregelen mogelijk te maken. Inregelen van de ontwerpvolumestromen is noodzakelijk om de benodigde ontwerpvermogens in de te verwarmen vertrekken te realiseren en om de installatie volgens het ontwerp te laten functioneren. Met inregelen wordt het comfort verhoogd en het energieverbruik verminderd.

Toepassing en procesbeschrijving
ISSO publicatie 65 is opgebouwd uit twee delen. In deel 1 worden de inregelmethoden behandeld. Hierbij ligt de nadruk op hoe de inregelmethoden moeten worden toegepast en uit welke onderdelen ze zijn opgebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de hydraulische modulen volgens ISSO publicatie 44, die het inregelen eenvoudiger maken. In deel 2 ''Procesbeschrijving inregelen volumestromen'' wordt de inregelmethoden ingebed in het realisatieproces van een verwarmingsinstallatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Model Kwaliteitssysteem Klimaatinstallaties (MKK). Hierbij ligt de nadruk op de activiteiten met betrekking tot het inregelen in de verschillende projectfasen, wie hiervoor verantwoordelijk is en welke documenten moeten worden overlegd. Deel 2 kan door bedrijven worden gebruikt om hun kwaliteitssysteem aan te vullen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.isso.nl. De ISSO 65 kost E 70,00 (inclusief BTW en verzendkosten). De uitgave kan schriftelijk worden besteld bij ISSO, Postbus 1819, 3000 BV Rotterdam, of per fax 010-2130384 of per e-mail isso@isso.nl of via de website www.isso.nl.