Laurus NV

Terug naar het persberichtenoverzicht

Principe-akkoord Laurus en vakbonden over sociaal plan

's-Hertogenbosch, 9 juli 2004

Enige tijd geleden heeft Laurus aangekondigd dat er bij Edah, Konmar en Super De Boer ontslagen zullen gaan vallen. Na de hoofdkantoren is het onvermijdelijk dat nu ook de operatie op de winkelvloer wordt gereorganiseerd. Van minimaal 1.290 collega's in de winkels zal afscheid moeten worden genomen.

De afgelopen weken heeft er uitgebreid overleg over deze reorganisatie plaatsgevonden met de vakorganisaties. Het resultaat daarvan, zo kunnen wij thans mededelen, is een principe-akkoord op basis van het Sociaal Plan Laurus Totaal zoals dat al eerder overeengekomen werd.

Naast de instemming van de leden van de vakorganisaties is het verdere verloop van de reorganisatie afhankelijk van de adviezen van de centrale ondernemingsraad. Wij verwachten deze adviezen binnen afzienbare tijd te ontvangen.

Laurus en de weg naar herstel

Laurus stelt zich ten doel zijn positie van tweede partij in de Nederlandse levensmiddelenmarkt de komende jaren in belangrijke mate te versterken, daarbij gebruikmakend van onderling verschillende winkelformules die zelfstandig, vanuit een eigen identiteit en commercieel beleid, hun specifieke marktsegment bewerken. Laurus werkt aan zijn herstel op basis van een herstelplan, lopend tot eind 2007. De weg naar herstel wordt daadkrachtig maar stap voor stap afgelegd, onder voortdurende en scherpe bewaking van de kosten van de bedrijfsvoering en met een geconcentreerde en ononderbroken aandacht voor de back-office processen.