Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 09-07-2004

Snelkraken bij kledingzaken
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is bij twee kledingzaken aan de Hoofdstraat een etalageruit ingeslagen of gegooid. Uit beide etalages verdween een compleet aangeklede etalagepop. Een pop werd later op het Stoekeplein aangetroffen, slechts gekleed in overhemd en stropdas. De andere pop is spoorloos. Wat de schade is voor beide zaken is nog niet bekend.

Kluis meegenomen bij inbraak
ASSEN Bij een inbraak bij een bedrijf aan de W.A. Scholtestraat is afgelopen nacht een kluis gestolen uit het kantoorgedeelte. De daders waren op het terrein van het bedrijf gekomen door het vernielen van het hekwerk. Sloten waren verder geforceerd om binnen te komen. In de kluis zaten enkele waardepapieren en wat geld. De juiste inhoud is nog niet bekend. Ook het schade bedrag is niet duidelijk.

Vernieler door politie aangehouden
ASSEN Door medewerkers van een bouwbedrijf werd vrijdagmorgen een man aangetroffen in een schuurtje aan het Van der Feltzpark. De 28-jarige man uit Assen wilde onderdak en om binnen te komen had hij een raam vernield. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Voor de vernieling kreeg hij een dagvaarding. Verder bleek hij voor andere vergrijpen nog een maand gevangenisstraf tegoed te hebben. Daarvoor is hij aangehouden en ingesloten.

Verdachten brandstichting vleesbedrijf op vrije voeten COEVORDEN De beide mannen die aangehouden waren op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in het vleeswarenbedrijf in Coevorden, zijn in vrijheid gesteld. Er waren niet voldoende verdenkingen meer aanwezig om beide mannen nog langer vast te houden. De beide mannen, een 31-jarige man uit Coevorden en een 42-jarige man uit Aalden, waren dinsdag 29 juni aangehouden. Omdat het onderzoek nog niet afgesloten is, zullen inhoudelijk verder geen mededelingen worden gedaan.
Op woensdag 25 mei jl., s avonds tegen 23. 50 uur werd de brand ontdekt in het vleesverwerkend bedrijf aan de Parallelweg in Coevorden. Door de brand ging een opslagruimte verloren en een groot gedeelte van het dak stortte in. Uit het ingesteld onderzoek door de Technische Recherche en het NFI is komen vast te staan dat er sprake was van brandstichting.

Politie houdt winkeldief aan
EMMEN Vrijdagmiddag is door de politie een 57-jarige man uit Ter Apel aangehouden in een winkel aan de Weerdingestraat. De man werd betrapt bij het stelen van vis en vlees ter waarde van ruim 5,- euro. Hij is meegenomen naar het bureau en verhoord. Deze zaak zal worden afgewerkt middels snelrecht.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot a.s maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl