Verzamelde persberichten

's-Hertogenbosch 09-07-2004

MAN AANGEHOUDEN

Vlijmen

- Donderdagavond is een 56-jarige man uit Vlijmen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder die avond in een woning in Vlijmen een 49-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. Het slachtoffer moest zich door een dokter laten behandelen. De 56-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten. De oorzaak en de aanleiding van de mishandeling zijn niet bekend.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is een 17-jarige jongen uit Vught in een winkel aan de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij een T-shirt probeerde weg te halen. De jongen werd overgedragen aan de politie. Bij het onderzoek bleek dat hij nog meer kleding bij zich had, die hij in een andere winkel in het centrum had gestolen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later die avond heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Bij een controle in de Arena in 's-Hertogenbosch troffen twee leden van het biketeam een 58-jarige man uit Sint Michielsgestel. Na controle bleek dat de man nog een boete moest betalen van 150 euro en een straf van 13 dagen hechtenis moest ondergaan. De man is voor het ondergaan van die straffen ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN BEZIT WAPENS

Cuijk/'s-Hertogenbosch

- Donderdagavond is een 50-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 30 juni een 39-jarige man uit Geldermalsen op de van Beurdenstraat in 's-Hertogenbosch met een pistool te hebben bedreigd en getracht hem af te persen. De man uit Cuijk werd donderdagavond in zijn woning aangehouden. Bij de zoeking, die in de woning werd verricht, trof de politie twee vuurwapens en daarbij behorende munitie, een mes, richtkijkers en een kogelvrijvest aan. Een van de vuurwapens was voorzien van een geluiddemper. Deze spullen zijn in beslag genomen. Verder werden nog enkele spullen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat ze zijn gestolen. De man uit Cuijk is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch

- In de nacht van donderdag op vrijdag, kort voor 01.00 uur, werd op de Eerste Donk in 's-Hertogenbosch een 44-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 3 uur.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Rosmalen

- In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Oosteinderweg in Rosmalen. Men wist de woning binnen te komen door het boren van een gat bij de hefboomsluiting van een raam, waarna het raam kon worden geopend. Uit de woning werden autosleutels gestolen die beneden in de woning lagen. Met de autosleutels werd de bij de woning geparkeerde auto, een zwarte BMWX5 3.0 aut. De auto die een waarde heeft van 87.000 euro, heeft als kenteken 01-JP-GR. Dergelijke inbraken kunnen worden voorkomen door de raamhefboompjes te voorzien van een slot en deze af te sluiten, of door extra bijzet sloten te plaatsen. Autosleutels kunnen beter worden bewaarde op de plaats waar men zichzelf bevindt.

SPOOKRIJDER

Rosmalen

- Vrijdagmorgen werd een spookrijdende bromfietser gemeld op de N59 richting Oss. Door de politiemensen werd de spookrijder, een 66-jarige man uit Rosmalen met zijn bromfiets aangetroffen. De man was onderweg naar Nuland. Daar door de werkzaamheden de fietspaden zijn vervallen had de man de rijbaan gekozen om zo via de kortste weg naar Nuland te rijden. De man had daarbij echter ook nog de verkeerde rijbaan gepakt. Ook was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De man kreeg zowel voor het rijden op de N59 als het rijden zonder bromfietscertificaat een bekeuring.

MANNEN AANGEHOUDEN MET WAPEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagmorgen zijn twee mannen, 29 en 33 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Door getuigen was gezien dat het tweetal in een auto zat bij de Rompertpassage in 's-Hertogenbosch en vermoedelijk een vuurwapen bij zich hadden. Hiervoor werd direct de politie gewaarschuwd. De auto bleek inmiddels te zijn weggereden. Op de Mgr. Diepenstraat werd de auto en de twee mannen aangetroffen. Bij controle van de auto troffen de politiemensen een pistool aan. Het betrof een neppistool, dat op grond van de Wet Wapens en Munitie is verboden. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

BROMFIETSCONTROLE

Erp
Donderdagavond is een 17-jarige jongen uit Erp bekeurd op de Veerstraat in Erp. De jongen reed op zijn bromfiets. Toen hij de politie zag, keerde hij zijn bromfiets en reed snel weg. Iets later werd hij toch door de politie aangehouden en werd zijn bromfiets op een rollerbank getest. De bromfiets had te veel vermogen. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Veghel Donderdagavond heeft een 16-jarige bromfietser uit Veghel een bekeuring gekregen omdat hij zonder helm, zonder bromfiets certificaat en zonder verzekering reed op de Schoutenstraat in Veghel.

AUTO RIJDT TEGEN BOOM

Erp In de nacht van donderdag op vrijdag is een 19-jarige automobilist uit Zeeland gewond geraakt, toen hij met zijn auto tegen een boom aanreed op de Hurkske in Erp. Waarschijnlijk kon de man door zijn snelheid en een nat wegdek zijn auto in een bocht niet houden en raakte daardoor van de weg. Hij is door de brandweer uit de auto gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een hoofdwond en een wond aan zijn hand.

SNELHEIDSOVERTREDING

Oss Donderdagavond is heeft een 45-jarige Serviër een boete gekregen voor een snelheidsovertreding. Hij reed met zijn auto een snelheid van 120 km/u op de N59 ter hoogte van Oss, waar de maximaal toegestane snelheid 80 km/u is. Zij boete was 125,-- Euro.

TE VEEL GEDRONKEN

Oss Donderdagavond is een 58-jarige man uit Oss aangehouden op de Verlengde Torenstraat in Oss voor rijden onder invloed. Daar de man niet in staat was om een blaastest te doen, is van hem een bloedproef genomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Hij werd bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast deze bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

ONGEVAL MET LICHT LETSEL

Oss Vrijdagochtend is een 28-jarige vrouw uit Oss ligt gewond geraakt na een ongeval op de Schaepmanlaan in Oss. Een 39-jarige automobilist reed op de Schaepmanlaan. De vrouw reed op een scooter achter hem aan. Toen de automobilist remde, kon de vrouw niet meer op tijd stoppen en schoof, mede door het natte wegdek, tegen de auto aan. De vrouw was enorm geschrokken en had een schaafwond op haar rechterarm. Beiden konden hun weg vervolgen.

MISHANDELING

Boxmeer Donderdagmiddag is een 38-jarige man uit Boxmeer aangehouden op het Weijerplein in Boxmeer. De man wordt verdacht van het zonder reden mishandelen van een 27-jarige man in de Prinses Margrietstraat eerder die middag. De verdachte sloeg het slachtoffer enkele malen met een paraplu in de nek. Vermoedelijk was de verdachte onder invloed van alcohol. De man is ingesloten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

Boxmeer Donderdagmiddag zijn in de Steenstraat in Boxmeer een 17- en een 16-jarig meisje, beiden uit Nijmegen aangehouden op verdenking van het meenemen van een tas (waarde 13,90 Euro) uit een winkel zonder deze van te voren af te rekenen. Toen de beide meisjes voorbij het alarmpoortje liepen, ging het alarm af. Een winkelmedewerker heeft de meisjes overgedragen aan de politie.