Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 9 juli

Den Helder 09-07-2004 - 16.30 uur

Aanrijding fietser met bromfietser

Den Helder, donderdag 8 juli 2004.

Op het fietspad langs de N9 heeft rond 16.30 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een bromfietser. Een 14-jarige fietser uit Den Helder hield niet voldoende rechts en reed vervolgens tegen een van de tegenovergestelde richting komende 24-jarige bromfietser uit Den Helder aan. De fietser heeft door de valpartij een gebroken been opgelopen.

Man met wapen aangehouden

Den Helder, donderdag 8 juli 2004.

Een 23-jarige man uit Den Helder is aangehouden op de Hertzogstraat rond 21.00 uur. De politie is in actie gekomen nadat een melding was binnen gekomen dat de man mogelijk kwaad in de zin had. De man kon in zijn auto worden achterhaald. Hij was van plan een langdurend financieel conflict te beslechten met geweld. Zover is het niet gekomen. Bij zijn aanhouding werden in de auto verschillende patronen gevonden. Een vuurwapen van de man is teruggevonden op de PWA-singel, hij had deze voor de aanhouding uit de auto geworpen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Ongeval met zwaargewonde

Middenmeer, donderdag 8 juli 2004.

Op de A7 heeft een ongeval plaats gevonden rond 22.20 uur. Een 32-jarige autobestuurder uit Zuidoostbeemster is met hoge snelheid met zijn auto van de weg geraakt. De auto is via het talud naar beneden geschoten, over het water van de Westfriesevaart heen, en op de kruising Flevoweg/Medemblikkersluisweg terecht gekomen. Daar heeft het voertuig vlam gevat. De bestuurder is voor die tijd uit de auto geslingerd. Hij is in zwaargewonde toestand vervoerd naar het Westfries Gasthuis. Duikers hebben nog onderzocht of er meer slachtoffers bij betrokken waren, hetgeen niet het geval is. De man wordt ten tijde van het schrijven van dit bericht kunstmatig in leven gehouden.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Bergen, vrijdag 9 juli 2004.

Een 27-jarige notoire drankrijder uit Sint Pancras is tijdens een routinecontrole aangehouden op de Koninginnenweg rond 02.10 uur. De man blies 450 ug/l. Omdat dit de vijfde maal is binnen vijf jaar moet hij zijn rijbewijs inleveren.

Drie winkeldieven aangehouden

Schagen, vrijdag 9 juli 2004.

Dankzij de melding van een oplettende winkelier aan de Gedempte Gracht heeft de politie drie winkeldieven kunnen aanhouden in het Makadocentrum rond 12.45 uur. De getuige zag twee vrouwen hun tassen legen in een fietstas dat door een jongen werd bewaakt. Het betreft een 47-jarige vrouw uit Alkmaar, een 18-jarige inwoonster uit Sint Maarten en een 14-jarige jongen met onbekende verblijfplaats. Bij de aanhouding werden een aantal gestolen spullen aangetroffen in de fietstassen. Het gaat om een luxe badjas en cosmetica. Allen zijn naar het bureau overgebracht.