Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 9 juli

Hoorn 09-07-2004 - 16.30 uur

Aanrijding auto met fietser

Spanbroek, donderdag 8 juli 2004.

Op de kruising Spanbroekweg/Pade heeft een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een fietser rond 16.30 uur. Een 19-jarige automobiliste uit Obdam verleende geen voorrang aan de 45-jarige fietser uit Hoogwoud. Ze verklaarde de fietser niet gezien te hebben. De man is met nog onbekend letsel in het Westfries gasthuis opgenomen.

Man ingesloten na doodsbedreiging met mes

Enkhuizen, donderdag 8 juli 2004.

Een 27-jarige man uit Enkhuizen is ingesloten nadat hij een 24-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een mes en daarbij met de dood dreigde. Dat gebeurde nadat de mannen in een schermutseling waren verwikkeld. Dit gebeurde rond 19.50 uur op een feestje aan de Oranjestraat.

Drankrijder levert rijbewijs in

Hoorn, donderdag 8 juli 2004.

Op het Bolwerk is een 60-jarige drankrijder aangehouden rond 20.10 uur. De man viel op door zijn rijgedrag, hij reed rondjes over de parkeerplaats. Bij de alcoholcontrole bleek dat hij een flinke slok op had: 640 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan, vanaf 570 ug/l moet het rijbewijs worden ingeleverd). Hij kan daarom een dagvaarding tegemoet zien en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak woning

Hoorn, vrijdag 9 juli 2004.

In een woning aan de Drieboomlaan is ingebroken rond 03.00 uur. De bewoner werd wakker van een geluid. Bij het nemen van polshoogte bleek er een inbreker in huis te zijn. Deze nam echter snel de benen met het meenemen van geld en een mobiele telefoon. De inbreker heeft een deur aan de achterzijde van het pand geforceerd om binnen te komen.

Aanrijding

Berkhout, vrijdag 9 juli 2004.

Rond 06.30 uur heeft een aanrijding plaats gevonden op de A7 tussen twee autos. Een 33-jarige autobesturder uit Grootebroek kwam uit de richting van de Provincialeweg en reed de A7 op. De auto raakte in een slip waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor en terecht kwam op de eerste rijbaan. Een botsing met een 42-jarige automobilist uit Wervershoof kon niet meer voorkomen worden. De eerste auto is total loss, de ander beschadigd aan de voorkant. De man uit Grootebroek is met beenletsel naar het Sint Jan Ziekenhuis gebracht.

Diefstal auto

Zwaag, vrijdag 9 juli 2004.

Een blauwe Peugeot 205 GR 1.4. is gestolen in de nacht van donderdag op vrijdag. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Hoefijzer. De auto voert het kenteken XH-12-XL.

Geen wapens aangetroffen bij preventief fouilleren

Hoorn, vrijdag 9 juli 2004.

Van 18.00 tot 24.00 uur heeft de politie op en rond de omgeving van het Betje Wolffplein preventief gefouilleerd. Daarbij zijn geen wapens aangetroffen. In totaal zijn 115 personen gecontroleerd en 44 voertuigen onderzocht. Wel zijn 5 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met drank op, niet handsfree bellen en voor het rijden met een bromfiets op de stoep.