2e persbericht van vrijdag 9 juli 2004

Eindhoven 09-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inval in café

De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) en de Vreemdelingenpolitie hebben donderdagavond een inval gedaan in een café aan de Leenderweg. In dat café zou in drugs, cocaïne en heroïne, gehandeld worden. In het café waren op dat moment acht personen aanwezig. De eigenaar was niet in de zaak. De zaak werd waargenomen door een 52-jarige Eindhovenaar, die niet over de vereiste horecapapieren beschikte. Hij was in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. In zijn auto werden 126 viagrapillen en twee autoradios gevonden. Deze zijn voor onderzoek in beslaggenomen. De man is aangehouden.

Achter de bar stond een 25-jarige Bulgaarse vrouw. Ook zij voldeed niet aan de wettelijke horeca-eisen. Zij is aangehouden. De Vreemdelingenpolitie bekijkt of de vrouw hier legaal verblijft.

In het café werden een enveloppe met een zeer geringe hoeveelheid cocaïne en drie autoradios gevonden. Onderzocht wordt of deze radios van diefstal afkomstig zijn.

Bij de inval was ook het zogenaamde Bite-team aanwezig. Dit Bestuurlijk Interventie Team Eindhoven is een samenwerking van gemeente, brandweer en politie. Het team houdt zich bezig met de controle op woonruimten (kamerverhuur). Boven het café werden twee kamers niet in orde bevonden. Het Bite-team werkt dit zelf af.

Budel: Explosie was in amfetaminelaboratorium

De politie heeft vastgesteld dat de explosie bij een bedrijf aan de Bergbosweg in Budel op donderdag is veroorzaakt in een amfetaminelaboratorium. Een 47-jarige man uit Valkenswaard is daarbij om het leven gekomen. Hij was daarvoor in het laboratorium aan het werk. Na de explosie zijn de 45-jarige eigenaar van het pand en zijn echtgenote aangehouden. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De vrouw is vrijdagmiddag na verhoor naar huis gestuurd.

Tijdens het onderzoek, dat direct werd gestart, stuitte de politie op het laboratorium. De politie kreeg tijdens het onderzoek ondersteuning van diverse speciale diensten waaronder de Unit Synthetische Drugs en het Nederlands Forensisch Instituut.

Het onderzoek bij het bedrijf is inmiddels afgesloten. De politie gaat door met een nader onderzoek.

Son / Eindhoven: Twee aanhoudingen na greep in de kassa

Vrijdag rond 13.00 uur zijn op de Winston Churchilllaan in Eindhoven twee mannen van 31 en 40 jaar oud, zonder vaste woonplaats, aangehouden. Dat gebeurde nadat een man bij een supermarkt in Son een greep in de kassa had gedaan. Daarna was de man naar een auto gevlucht waarin een tweede man zat. De gewaarschuwde politie zag de auto even later richting Eindhoven rijden. De auto bleek op 6 juli in Eindhoven gestolen te zijn. Na een achtervolging kwamen ze op de Winston Churchilllaan terecht. Daar reed de achtervolgde auto de middenberm op en de twee mannen sprongen uit de auto. Ze vluchtten weg en de lege auto kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De 31-jarige man kon vrijwel meteen aangehouden worden. De 40-jarige man had zich verborgen. Omstanders maakten de politie erop attent dat hij onder een struik in een tuin lag. Daar werd hij aangehouden. De man had ook een deel van de buit, die een paar honderd euro betrof, onder de struik verborgen. De twee verdachten zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Best: Zes auto-inbraken

In de nacht van donderdag op vrijdag is in Best ingebroken in zes personenautos. De inbraken vonden plaats in de Secr. L. Jansenstraat, J.J. de Vlamstraat, Cornelis de Houtmanstraat, Plataan, Berk en Lijsterbes. In alle gevallen werd het portierslot opengebroken en overal werd de autoradio al of niet met cd-speler of navigatiesysteem weggenomen. Geadviseerd wordt waardevolle goederen niet in geparkeerde autos achter te laten. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0900 8844.