Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 9 juli 2004

provincie Groningen 09-07-2004 -

Verkeerscontroles
Op de Kromme Elleboog in Finsterwolde werd vrijdagochtend een lasersnelheidscontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reden er 2 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid lag op 70 km per uur. In Oude en Nieuwe Pekela werd respectievelijk op de Raadhuislaan en de Veendammerweg vrijdagochtend gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. Van de 70 gecontroleerde bestuurders droegen er 4 geen gordel en kregen een bon. Op de N360 bij Delfzijl werd vrijdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 905 passerende voertuigen reden er 3 sneller dan de limiet van 80 km per uur.

Groningen: dronken man valt met fiets
Een 33-jarige dronken Stadjer viel vrijdagochtend op het Bernoulliplein met fiets en al omver. Hij liep lichte verwondingen aan zijn hoofd op en kon ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden. De man ging mee voor openbare dronkenschap naar het bureau. Hij is ingesloten voor het uitslapen van zijn roes en krijgt een bon voor openbare dronkenschap.

Stadskanaal: politie op zoek naar getuigen brandstichting De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over de brandstichtingen die in de nacht van woensdag op donderdag hebben plaatsgevonden in het zuidwestelijk gedeelte van Stadskanaal. Daar werden enkele autos in brand gestoken en liepen een paar carports schade op door de brand. De eerste melding was om 2.45 uur en kwam van de Westerwoldselaan. Het betrof een blauwe container die onder een carport in brand was gestoken. De tweede melding kwam omstreeks 3.35 uur vanaf de Acacialaan. Daar brandde twee geparkeerde auto. Omstreeks 4.13 uur werd melding gedaan van een autobrand aan de Emmastraat, gevolgd door een poging bij een auto die op de Acaciahage geparkeerd stond. Dat was omstreeks 4.33. Achteraf blijkt dat er bij een woning aan de Palmenhage en aan de Essenhage was geprobeerd brand te stichten via de brievenbus. Hier was het vuur automatisch weer gedoofd waardoor het bij enkele schroeiplekken bleef. Over het algemeen kon het vuur vrij snel onder controle worden gebracht door omwonenden en de brandweer die nog bij enkele branden is geweest. De schade loopt in de duizenden euros. De politie heeft inmiddels een omgevingsonderzoek ingesteld. Tevens is een technisch onderzoek ingesteld. Hierbij is onvoldoende informatie naar voren gekomen met betrekking tot een mogelijke dader. Zij die iets meer kunnen vertelllen over deze branden worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Onstwedde: gewonde bij botsing tegen boom
Een 34-jarige automobilist uit Winschoten is vrijdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Barkhoornweg bij Onstwedde tegen een boom was gebotst. De man is per traumaheli overgebracht naar het AZG waar hij met onbekend letsel is opgenomen. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Het ongeval gebeurde vlak nadat hij een andere automobilist had ingehaald. Vlak daarna raakte hij in de bocht naar rechts in een slip waarna de auto in de rechter berm tegen de boom botste. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: bekeuringen voor geslotenverklaring
De politier heeft vrijdagmorgen 24 automobilisten bekeurd voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring op de Woldweg in verband met wegwerkzaamheden. De geslotenverklaring was ingesteld om de wegwerkers veilig te kunnen laten werken. Desondanks reden genoemde bestuurders gewoon door en slalomden soms gevaarlijk tussen de werklieden door die met zijn twintigen op dat gedeelte aan het werk waren. Tevens zijn twee tractorbestuurders bekeurd.