Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-07-2004

CNV Metaal en elektro: Siemens ontslaat 200 mensen

De directie van Siemens Nederland heeft bekendgemaakt, dat ze 200 werknemers wil ontslaan op een totaal van tussen de 4.000 en 5.000. CNV Metaal en elektro eist een maximale inspanning van het concern om deze mensen te begeleiden.

Het voorgenomen ontslag is het gevolg van een terugloop in activiteiten, vooral binnen de divisies communicatie en informatie. De resultaten zijn gehalveerd, vooral vanwege de terugloop van investeringen in ict-activiteiten en de hoge kostenstructuur binnen Siemens.
Gedwongen ontslagen konden eerder worden voorkomen door met name verkoop van activiteiten en interne herplaatsingen. Deze maatregelen blijken achteraf onvoldoende te hebben geholpen. Gerti van Valkenburg van CNV Metaal en elektro heeft in principe begrip voor het probleem dat is ontstaan. In elk geval is het probleem op divisieniveau reëel, is haar reactie, maar landelijk praten we over een groot concern dat niet armlastig is. Daarom verlang ik van de directie een maximale inspanning om de getroffen medewerkers te begeleiden naar ander werk.

Nadere inlichtingen:

Gerti van Valkenburg (vakgroepbestuurder)
010 - 455 00 50