Fortis Bank

Fortis Bank en LogicaCMG gaan een samenwerkingsverband aan in de Belgische markt, welke een unieke oplossing biedt aan financiële instellingen.

Deze oplossing betreft de orderuitvoering, effectenafwikkeling en de back-office activiteiten van financiële instellingen die zich in de huidige markt van steeds groter wordende concurrentie meer willen richten op hun core business (de eindklant). Een goede interne organisatie met een adequate administratie en transactieverwerking is echter een noodzakelijke voorwaarde.

Fortis Bank en LogicaCMG bieden deze financiële instellingen een oplossing uitgesplitst in twee complementaire serviceconcepten die geheel op elkaar zijn afgestemd.

"Van bij de eerste contacten rond de inrichting van deze dienstverlening, kwam deze complementariteit naar voren. Fortis Bank heeft een geïntegreerde brokerage, clearing en settlement oplossing voor professionele partijen uitgewerkt. Deze sluit naadloos aan op de geïndustrialiseerde administratieve processen welke LogicaCMG wil aanbieden", aldus Geert Vanderbeke, Executive Director Merchant Banking bij Fortis Bank.

LogicaCMG levert een flexibele oplossing voor effectenadministraties voor de eindklant van de bank, zonder dat deze hiervoor in-house resources en management-aandacht hoeven aan te wenden.

Fortis Bank haakt bij deze oplossing aan door de orderuitvoering, clearing, settlement en custody van effecten en de informatievoorziening rond effecten te verzorgen. De dienstverlening is modulair af te nemen. Er kan ook gekozen worden voor uitbreiding van deze diensten met bijvoorbeeld treasury- en securities lending diensten.

Clayton Heijman, Chief Commercial Officer Fortis Bank Information Banking, stelt dat "de grote spelers op de internationale geld- en kapitaalmarkten in toenemende mate afhankelijk zijn van accurate informatie. Ook is het essentieel om alert te kunnen reageren op de snelle ontwikkelingen binnen de financiële wereld. Om aan deze behoeftes te kunnen voldoen, biedt Fortis Bank Information Banking financiële professionals individuele en geïntegreerde beleggingsdiensten".

Financiële instellingen kunnen op deze manier hun niet core-business op het gebied van IT-operations en financiële diensten uitbesteden aan twee gerenommeerde specialisten met jarenlange expertise en ervaring met de diensten die zij binnen hun eigen serviceconcept aanbieden. Hierdoor kunnen deze financiele instellingen hun kosten laten dalen en hun kwalitatieve diensten aanzienlijk laten toenemen.

"Ik ben blij met deze unieke samenwerking met Fortis Bank. Het biedt de kleine en middelgrote banken de mogelijkheid om zich te focussen op hun core business zonder zich zorgen te maken over de administratieve afwikkelingen" zegt Anton Martens, Director Business Development Global Financial Services bij LogicaCMG.

Over Fortis Bank
Fortis Information Banking is een business line van Fortis Bank die diensten levert op het gebied van global custody, in- en uitlenen van effecten, cash- en derivatenclearing, alsmede prime fund solutions. Information Banking levert de professionele belegger een combinatie van vermogensgerelateerde diensten, die resulteren in kostenbesparing, verhoogde efficiency en betere risicocontrole. Asset gathering en asset utilisation zijn hierbij de sleutelwoorden. Meer informatie kunt u vinden op www.informationbanking.fortisbank.com

Fortis Merchant Banking is een divisie van Fortis Bank die globale relaties onderhoudt met banken, institutionele investeerders en grote internationale bedrijven. Merchant Banking biedt haar klanten een waaier aan geïntegreerde producten en diensten in diverse domeinen zoals deviezen transacties, geld- en kapitaalmarkt verrichtingen, aandelen, vastrentende producten, cash management, handels- en projectfinanciering, structuring en private equity. Merchant Banking is actief in de belangrijke financiele centra wereldwijd en stelt meer dan 2,700 professionals tewerk.

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 23,6 miljard (30/06/2004) en circa 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Over LogicaCMG
LogicaCMG is een belangrijke internationale speler in ICT-dienstverlening en draadloze telecommunicatie. Zij levert diensten op het gebied van management en ICT-Consultancy, Systeemintegratie en Outsourcing. LogicaCMG's klanten zijn actief in diverse markten, zoals Telecommunicatie, Bank- en Verzekeringswezen, Energie en Utilities, Industrie, Distributie, Transport en de Overheid. Na de fusie van Logica en CMG in december 2002 heeft het bedrijf ongeveer 20.000 medewerkers in dienst en kantoren in 34 landen. Het bedrijf heeft bijna 40 jaar ervaring in de ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd op de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Meer informatie is beschikbaar op www.logicacmg.com