Gemeente Soest

Referendum aanwijzing gronden Amersfoortse straat

Datum: 09/07/2004

Voldoende inleidende verzoeken binnengekomen voor referendum

Als voorzitter van het centraal stembureau stelt de burgemeester van Soest vast dat er voldoende inleidende verzoeken zijn binnengekomen voor het houden van een referendum over het raadsbesluit tot aanwijzing van gronden ter weerszijden van de Amersfoortsestraat waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing wordt verklaard. De bevindingen en het besluit zijn opgenomen in het proces-verbaal dat voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis.

Beroep staat open
De voorzitter van het centraal stembureau heeft besloten dat het inleidende verzoek is toegelaten. Van 21 juli tot en met 29 juli staat beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit inzake de toelating van het inleidend verzoek.

Vervolgprocedure
Als er geen beroep is ingesteld, gaat de vervolgprocedure. Dat betekent dat ter ondersteuning van het verzoek minimaal 2250 kiesgerechtigden een ondersteuningsverklaring ondertekenen. Dit aantal moet uiterlijk 10 september gehaald zijn. Zijn er voldoende geldige ondersteuningsverklaringen, dan wordt een referendum gehouden in de periode 1 december 2004 tot en met 2 februari 2005.

Datum 8 oktober bekend
Uiterlijk 8oktober wordt de datum bekendgemaakt. Met een referendum kan worden vastgesteld of een meerderheid zich tegen het raadsbesluit heeft uitgesproken en of die meerderheid tenminste 30 procent omvat van het aantal kiesgerechtigden.

De vervolgprocedure publiceert de gemeente Soest op woensdag 4 augustus op de gemeentepagina Op 't Hoogt in de Soester Courant.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer