Rabobank Nederland

Tour de France in het Van Gogh Museum Rabobank Nederland, 08/07/2004 10:59
---

Op 9, 16 en 23 juli staat het Van Gogh Museum 's avonds vanaf 18.00 uur in het teken van de Tour de France. Sport en cultuur worden op toepasselijke wijze samengebracht.

In de centrale hal van het museum zijn videobeelden te zien van 100 jaar Tour de France. Ook staat er een fiets opgesteld uit de tijd van Van Gogh naast een exemplaar van de huidige Rabobank tourrenners. Een wedstrijdfiets en gesigneerde shirts van de Rabobankrenners zijn te winnen door als snelste deelnemer een sprint te trekken van 1.000 meter op een Rabobank racefiets.

Bezoekers kunnen tevens meedoen aan een culturele Tour de France middels een rondleiding. Deze Nederlandstalige rondleiding, die op 9 juli wordt gehouden, gaat langs de mooiste Franse werken uit de vaste collectie van het Van Gog Museum. Voor Franssprekende en Frankrijk-minnende bezoekers organiseert Maison Descartes een culturele avond in het auditorium van het museum. Op 16 juli is een beeldend verslag te zien van fotograaf Vincent van de Wijngaard, die het levenspad van Vincent van Gogh volgde. De laatste vrijdagavond, 23 juli, staat in het teken van wijn. Per wijnstreek worden de Tour de France en Van Goghs levenstour door Frankrijk behandeld en geproefd.

Partnership Van Gogh Museum-Rabobank Het stimuleren van Nederlands bezoek aan het Van Gogh Museum is een van de doelstellingen van het vijfjarige partnership tussen het Van Gogh Museum en de Rabobank, aangegaan op 1 januari 2003. Verder willen het Van Gogh Museum en de Rabobank dat een zo breed mogelijk publiek kennis kan maken met het werk van Van Gogh. De vrijdagavondopenstellingen zijn daar een eerder uitvloeisel van. Het museum is op die avonden tussen 18.00 uur en 22.00 uur geopend.

Rabobank en Wielrennen Rabobank is sponsor van de Rabobank Wielerploegen (profs en opleidingsploeg), deze zijn onderdeel van het Rabobank Wielerplan. Dit plan bestrijkt meer dan de Wielerploegen, ondersteuning van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie en het recreatief fietsen zijn landelijke peilers. Het uitgangspunt is dat de Rabobank heel fietsend Nederland vooruit wil helpen, onder het motto: 'Top dient de breedte'.