Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 09-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mannen aangehouden

AMERSFOORT Op donderdag 8 juli werden drie Litouwse mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 14.10 uur wilde een klant bij een winkel aan het Sint Jorisplein met een bankpas betalen. Een winkelmedewerker vertrouwde het niet en belde de politie. De klant gaf aanvankelijk op 21 jaar oud te zijn en was afkomstig uit Kaunus (Litouwen). Hij kon geen goede verklaring over zijn bankpas afleggen en werd daarop aangehouden. In het politiebureau gaf hij toe een valse naam te hebben opgegeven. Hij was wel afkomstig uit Litouwen, maar had een andere naam en geboortedatum. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Rond 15.15 uur zagen politiemensen een auto met twee inzittenden over de Stadsring rijden. Bij navraag van het kenteken bleek dat de auto niet verzekerd was. Daarop kreeg de bestuurder op de Amsterdamseweg een stopteken.

In de auto zaten twee mannen van 21 en 24 jaar oud en afkomstig uit Kaunus (Litouwen). De politiemensen zagen dat meerdere verpakkingen parfum in de auto lagen. De mannen legden daar verschillende verklaringen over af. Dit in combinatie met de eerdere aanhouding die dag van een Litouwer in een winkel op het Sint Jorisplein, was dermate verdacht dat de beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de parfum en of de mannen betrokken zijn geweest bij de poging met de vermoedelijk valse pas te betalen.