Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 9 juli 2004

(

Sassenheim Kop-staart aanrijding
Op donderdag 8 juli omstreeks 16.25 uur vond er op de Hoofdstraat een kop-staart aanrijding plaats tussen drie personenauto's. De bestuurders reden in de richting van Sassenheim-Noord. Een 33-jarige Rijnsburger zag te laat dat een auto voor hem stilstond waarna hij tegen de auto botste. Deze auto, bestuurd door een 22-jarige Sassenheimer, botste vervolgens tegen de auto van een 25-jarige Katwijker. De Sassenheimer en de Rijnsburger werden met nek- en rugletsel overgebracht naar het LUMC.


Valkenburg Onder invloed

De politie heeft vannacht, 9 juli rond 01.00 uur op de Voorschoterweg een 19-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder blies 640 Ug/l op het ademanalyse-apparaat. Het rijbewijs van de 19-jarige bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.


Leiden Aanhouding woninginbreker

De politie heeft vanochtend vroeg, 9 juli om 06.00 uur, op de Rijnsburgerweg een 43-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Na een melding dat er was ingebroken in een woning aan de Rijnsburgerweg, heeft de politie de omgeving van de woning doorzocht. Daarbij troffen ze op de Rijnsburgerweg de 43-jarige verdachte aan die in het bezit was van zaken die uit de woning waren weggenomen. De verdachte is daarop direct aangehouden en op het politiebureau voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.


Leiden Gewapende overval op supermarkt

Op donderdag 8 juli vond tussen 20.10 en 21.10 uur een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Langegracht. Nadat de winkel was afgesloten liep een personeelslid naar de achterzijde van de zaak. Hier zag zij plotseling een gewapende man staan. De man bedreigde de vrouw en vervolgens ook een tweede personeelslid die eveneens naar achteren was gelopen. De man dwong de vrouw de kluis te openen. De man is er vervolgens met een nog onbekende buit vandoor gegaan. De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden Zolderkamer uitgebrand na experiment
Een experiment met een plastic buis, een föhn en een bus haarlak heeft op donderdag 8 juli omstreeks 12.40 uur geleid tot een brand op een zolderkamer aan de Glenn Millerstraat. Een 13-jarige Leidenaar spoot haarlak in de buis , vervolgens zette hij de föhn aan waarna hij met een aansteker de ingespoten spray aanstak. Nadat hij dit enkele keren had herhaald zette hij de vermoedelijk nog hete buis op het bed en liep naar beneden. Enkele minuten later werd de brand ontdekt. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De zolderkamer brandde geheel uit.

Alphen aan den Rijn Proefrit eindigt op z'n kop
Op donderdag 8 juli omstreeks 14.20 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Tankval. Een 19-jarige Alphenaar nam een proefrit met een auto en nam daarvoor drie vrienden mee. Bij de Tankval ter hoogte van het bouwterrein wisselde de Alphenaar van stoel met een 20-jarige vriend. Deze had niet voortdurend de auto onder controle. De Alphenaar trok met hard op en reed met hoge snelheid door een bocht waardoor hij tegen een stoeprand botste en vervolgens over de kop sloeg. De 19-jarige man wist snel de auto uit te komen en is doorgelopen naar de nabijgelegen ambulancepost voor hulp. Ter plaatse bleek dat de 20-jarige man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De 20-jarige en een 18-jarige man werden met snij- en schaafwonden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces verbaal op tegen beide bestuurders.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --