Stichting Bouw Research

Speciale uitgave van het Praktijkboek Gezonde Gebouwen vanwege het Jaar van het Binnenmilieu In het kader van Gezond Binnen, Jaar van het binnenmilieu 2004 is er als speciale uitgave van het Praktijkboek Gezonde Gebouwen het cahier 'Basiswerk binnenmilieu' verschenen. Eveneens is het cahier 'Gezond beheer van utiliteitsbouw' beschikbaar gekomen.

Praktijkboek Gezonde Gebouwen
2004 is het Jaar van het Binnenmilieu, een jaar waarin extra aandacht wordt geschonken aan een gezond binnenklimaat van woningen. Maar comfort- en gezondheidsklachten door een verblijf in ongezonde gebouwen zijn van alle jaren. Daarom bestaat er het Praktijkboek Gezonde Gebouwen, een uitgave van SBR en ISSO over het bouwen en beheren van gezonde gebouwen. Handig ingedeeld in themacahiers en geschreven door specialisten. De cahiers zijn overzichtelijk en door hun veelheid aan beeldmateriaal en tabellen praktisch in het gebruik. Jaarlijks wordt de serie uitgebreid met vier nieuwe themacahiers. Klik hier voor meer informatie over Het Praktijkboek Gezonde Gebouwen.

Basiswerk Binnenmilieu - special Jaar van het Binnenmilieu 2004 Deze special in het kader van het Jaar van het Binnenmilieu behandelt de basisbeginselen op het gebied van binnenluchtkwaliteit, thermisch binnenklimaat en gezond bouwen en wonen. Wat is bijvoorbeeld nu eigenlijk een 'sick building' en wat zijn de klachten? En wie is er verantwoordelijk voor een gezond binnenklimaat? Dit cahier geeft informatie over de effecten van slechte binnenlucht, factoren die het binnenklimaat beïnvloeden en maatregelen om de lucht in woningen, kantoren en scholen gezond te houden. De publicatie is interessant voor onder andere bewoners, woningcorporaties, schoolbesturen, gebouwbeheerders, architecten en anderen die met het realiseren en beheren van gezonde woningen, scholen of kantoren te maken hebben. Klik hier voor meer informatie.

Cahier Gezond beheer van utiliteitsbouw
Welke maatregelen kan een gebouwbeheerder nemen om gebouwen en installaties beter te beheren? Dit cahier gaat in op adequaat onderhoud van klimaatinstallaties en de basisprincipes voor de preventie van en omgaan met binnenklimaatklachten in kantoren en vergelijkbare utiliteitsgebouwen. U kunt veelvoorkomende klachten op een eenvoudige manier aanpakken d.m.v. een doe-het-zelf methode. En u vind in dit cahier aanbevelingen hoe men als gebouwbeheerder het beste kan reageren op binnenmilieu calamiteiten zoals legionella. De publicatie is interessant voor onder andere gebouwbeheerders, facility managers en arbo-specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Eerder verschenen in de serie van het Praktijkboek Gezonde Gbeouwen onder meer: Gezonde, duurzame kantoorgebouwen, Allergeenarme gebouwen en Luchtkwaliteit woningbouw. Klik hier voor een overzicht van allle verschenen cahiers.

In het najaar van 2004 verschijnen nog twee nieuwe publicaties: Binnenmilieu in schoolgebouwen en (onder voorbehoud) Ventilatietechnische voorzieningen tegen tabaksoverlast.

Speciale prijs
De nieuwe uitgaves zijn tot het eind van 2004 voor een speciale Jaar van het binnenmilieuprijs: ¤ 29,90 i.p.v. ¤ 35,- te bestellen via de afdeling Verkoop van SBR: 010 - 411 41 11.