Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

RPC Zuid-Limburg van start


Bedrijfsleven en overheid gaan samen de strijd tegen criminaliteit aan


09-07-2004, 20040706 --
Graag nodigen wij u uit op vrijdag 9 juli a.s. aanwezig te zijn bij de oprichting en officiële installatie van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Zuid-Limburg. Het RPC Zuid-Limburg zal geïnstalleerd worden door de Korpsbeheerder van de Politieregio Limburg-Zuid, drs. Gerd Leers. In het RPC gaan overheid en bedrijfsleven nauw samenwerken met als doel het terugdringen van de criminaliteit tegen het bedrijfsleven.




Deze doelstelling zal bereikt moeten worden door het initiëren, ontwikkelen, faciliteren en begeleiden van concrete projecten. Welke projecten vanuit het RPC de prioriteit krijgen, wordt bepaald aan de hand van de specifieke problemen waarmee het bedrijfsleven geconfronteerd wordt. Hiertoe wordt onder meer een analyse gemaakt van de objectieve criminaliteitscijfers; ook om over twee jaar - tijdens een eerste 'meetmoment' - de resultaten concreet in beeld te kunnen brengen. Activiteiten waaraan gedacht kan worden is de aanpak van 'cyber crime' en de jeugdcriminaliteit en het verbeteren van de aangifteprocedure voor ondernemers.


De volgende personen nemen namens hun organisatie zitting in het RPC: mr. A. Gresel (namens de Korps-beheerder), W. van Haaren MPO (Politieregio Limburg-Zuid), ing. M. Vestjens (Provincie Limburg), mr. W. van de Ven (Arrondissementsparket Maastricht), mr. drs. F. Weekers (LOZO), J. Lamkin (LWV) en drs. P. Haane (Kamer van Koophandel Zuid-Limburg). De heer Lamkin zal worden voorgedragen als voorzitter; de heer Gresel als vice-voorzitter.


Voor de ondersteuning van projecten stelt de Politie Limburg-Zuid een full time procesmanager beschikbaar, terwijl de Kamer van Koophandel zorgt voor huisvesting en secretariële ondersteuning.


De installatie van het RPC Zuid-Limburg vindt plaats op:
 Vrijdag 9 juli a.s.

 Om 14.00 uur

 In het Stadhuis van Maastricht, Markt 78 te Maastricht


Programma:

14.00 uur Opening en inleiding door drs. Gerd Leers, korpsbeheerder Politieregio Limburg-Zuid
14.10 uur Voorstellen leden RPC Zuid-Limburg

14.20 uur Installatie RPC Zuid-Limburg en ondertekening convenant
14.35 uur Verkiezing voorzitter en vice-voorzitter RPC Zuid-Limburg
14.40 uur Gelegenheid voor de pers tot het stellen van vragen en het houden van interviews
15.00 uur Einde openbare gedeelte




Kamer van Koophandel Zuid-Limburg