Verkaart implementeert PAC bij Bohn Stafleu van Loghum

HOUTEN, 20040709 -- Bohn Stafleu van Loghum, uitgeverij van vakinformatie voor professionals in de gezondheidszorg, werkt sinds juni 2004 met PAC, de standaardsoftware voor uitgeverijen, van Verkaart Automatisering. Sinds vorige week zijn de modules Relatiebeheer, Project, Planning, Autorisatie, Calculatie, Inkoopstaffels, Multi-company, Documentbeheer en Leverancier-opdrachtbeheer uit de testomgeving naar de productie-omgeving overgezet en zijn deze operationeel gemaakt. BSL heeft hiermee een zeer compleet pakket ter ondersteuning van het uitgeefproces.


Een belangrijk kenmerk van het pakket is dat de informatie in de genoemde modules steeds voor alle partijen in het uitgeefproces beschikbaar is, vanaf het eerste idee bij een uitgever, tot de aflevering voor distributie, tijdens de verkoopfase en tot en met het einde van de looptijd. Met behulp van de uitgebreide rapportages is het management in staat om de bedrijfsprocessen, waaronder het inkoopproces, en doorlooptijden te analyseren en te optimaliseren.

Bohn Stafleu van Loghum is een zelfstandige werkmaatschappij van PCM met 145 medewerkers. Reeds in 2002 is door PCM besloten om voor haar groep algemene boeken de diverse gebruikte software ter ondersteuning van het uitgeefproces bij de werkmaatschappijen te vervangen. Na een gedegen selectieproces werd gekozen voor de software van Verkaart Automatisering. PAC is sinds begin 2003 operationeel bij Het Spectrum, J.M. Meulenhoff, Vassallucci. In januari 2004 is het pakket ook geïmplementeerd bij Standaard uitgeverij, de Boekerij, Prometheus/Bert Bakker en nu dus ook bij Bohn Stafleu van Loghum. Met de implementatie van PAC zullen eind 2004 circa 450 werkstations van PCM Algemene Boeken uitgerust zijn met deze software.

Verkaart Automatisering is een vooruitstrevend softwarebedrijf met aansprekende standaard en maatwerksoftware. Na het ontwikkelen van talloze maatwerkoplossingen over een periode van acht jaar is besloten de beste onderdelen over te nemen in een nieuw product: PAC. Hieruit is een uitgebreide branche oplossing ontstaan, PAC voor Uitgeverijen geheten. Er is gekozen voor het bieden van veel functionaliteit en veel inrichtingsmogelijkheden door de gebruikers gekoppeld aan scherpe prijzen en uitstekende support. Deze combinatie vergt veel van een leverancier, maar dat is een uitdaging die Verkaart Automatisering graag aangaat.

Daan van Reenen, manager Realisatie & Informatie Diensten, en opdrachtgever vanuit BSL, geeft de volgende uitleg over de beslissing om te werken met PAC van Verkaart Automatisering:

"Wij hebben gekozen voor PAC omdat het in de markt qua functionaliteit het meest uitgebreide pakket is, en gebruiksvriendelijkheid koppelt aan lage kosten, zowel voor implementatie als voor onderhoud.
Een belangrijke eis voor BSL, als multi-mediale uitgeverij, was dat alle typen producten en projecten in PAC zouden kunnen worden gepland en gecalculeerd, in combinatie met alle leveranciersgegevens, inclusief staffels en (papier)opdrachten. En dat bleek te kunnen.
BSL kan nu al haar projecten voor boeken, tijdschriften, losbladigen, nieuwsbrieven, CD-Rom's, PDA's en websites in PAC onderbrengen. Tevens zullen planningen en kosten van alle promotieacties in PAC worden opgenomen. Daarna volgen de planningen van de interne databankredactie. Het systeem heeft daarnaast al bewezen dat een koppeling met Bestmate, dat we gekozen hebben als financieel en administratief pakket, goed werkt. Tenslotte is PAC zo ingericht dat er vrijwel op elk punt door ons zelf instellingen te wijzigen zijn, zodat veel specifieke wensen van onze gebruikers door ons zelf gerealiseerd konden worden, en er dus geen externe ingrepen, en kosten, nodig waren.
Belangrijk bij dergelijke projecten is dat een leverancier als Verkaart Automatisering de uitgeverij door en door kent, zodat er begrip is voor de wensen van een uitgever, een redacteur en een productiebegeleider, maar ook van een marketeer en web projectmanager. Dit maakt een betrouwbare implementatie volgens planning en budget mogelijk.
Wij verwachten onze bedrijfsprocessen structureel te verbeteren door de introductie van PAC, met name omdat PAC, door het geïntegreerde karakter, alle collega's in het uitgeefproces op elk moment voorziet van actuele informatie."