Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Enschede, 9 juli 2004

ZOMERHITS VERZAMELD IN ZOMERSE 50

meer dan 100 radiostations bundelen krachten

Wat is de populairste zomerhit allertijden? Om deze vraag draait het bij de Zomerse 50, een actie van meer dan 100 radiostations in Nederland en Vlaanderen. Deze hitlijst geeft een overzicht van de 50 populairste zomerhits. Via de website www.zomerse50.nl kan iedereen zijn of haar favoriete 5 zomerhits doorgeven. Uit alle inzendingen wordt dan een top 50 samengesteld die in de maand augustus bij alle deelnemende radiostations wordt uitgezonden.

In 2001 en 2002 stond Jody Bernal op nummer 1 met 'Que si, que no', vorig jaar kwam 'Summerjam 2003' van The Underdog Project featuring The Sunclub de hitlijst binnenknallen op nummer 1. In de huidige tussenstand doen de traditionele zomerdeuntjes als de Macarena, de Ketchup Song en de Lamba het erg goed. Als nieuwe binnenkomer gooit O-Zone met 'Dragostea din tei' hoge ogen. De eindstand is pas op 31 juli bekend, dan sluit de stemperiode op www.zomerse50.nl

Het initiatief voor de Zomerse 50 komt van een student uit Enschede. De 23-jarige Martijn de Lange studeert Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente en is werkzaam bij 3 radiozenders. In 2001 kwam bij hem het idee om een samenwerking tussen die stations op te zetten met een zomerse hitlijst. Deze eerste gedachte is uitgegroeid tot een samenwerking tussen meer dan 100 radiozenders verspreid over Nederland en Vlaanderen.

-----------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn de Lange op info@zomerse50.nl of op 06 5196 3279.