Magnus Holding NV

Magnus Holding in gesprek met Weha over acquisitie

Qurius en Weha: samen naar toppositie in MBS-markt

Magnus Holding is in gesprek met Weha Automatisering over overname van dit bedrijf. Weha is een specialist in bedrijfsoplossingen die gebaseerd zijn op Microsoft Business Solutions-Navision. Weha telt 35 medewerkers en heeft zo'n 140 handels- en industriële bedrijven als klant. Bij effectuering van de acquisitie zullen de activiteiten van Weha geïntegreerd worden in die van Magnus Holding's werkmaatschappij Qurius, één van de grotere specialisten in Microsoft Business Solutions (MBS). Daardoor gaat Qurius een leidende positie in de Nederlandse MBS-markt innemen.

Sterke business case
"Het middensegment is een belangrijke groeimarkt voor MBS. Qurius is opgegaan in Magnus Holding om in deze markt een voortrekkersrol te kunnen spelen. Weha zorgt enerzijds voor een forse uitbreiding van Qurius' klantenbase, anderzijds voor uitbouw van Qurius' oplossingen- en dienstenportfolio met meerdere nieuwe branches. Door samenvoeging van activiteiten in overlappende branches bereiken we de kritieke massa om doelmatig een branchegerichte business unit-structuur te kunnen doorvoeren. Door ons aldus te versterken, bereikt Qurius in één klap de nr. 1 positie in de Nederlandse MBS-markt", aldus Fred Hermans, CEO van Magnus Holding.

Groei en kwaliteit
Ook Wim Hardijzer, directeur en oprichter van Weha, ziet veel voordelen in het samengaan met Qurius. "Klanten in het middensegment kiezen voor betaalbare en complete oplossingen, die zich bewezen hebben in hun marktsegment en geleverd worden door een betrouwbare en stabiele partner. Samen hebben Qurius en Weha een ijzersterk 'track-record'. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze groei continueren, met meer focus aan brancheoplossingen werken en een krachtige partner voor de IT-uitdagingen van onze klanten' zijn."

"Met Qurius kiezen we voor groei en kwaliteit", benadrukt zijn mededirecteur Gerard van Workum. "De recente benoeming van Qurius tot 'MBS Gold Partner' bevestigt dit."

Transactiestructuur en tijdpad
Na ondertekening van de intentieverklaring zullen de partijen de gebruikelijke stappen doorlopen, waaronder een boekenonderzoek. De koopsom wordt voldaan in aandelen B Magnus Holding N.V.; het aantal hangt deels af van de resultaten van Weha in 2004. Naar verwachting kan Magnus Holding eind september nadere mededelingen doen over de uitkomst van het boekenonderzoek en de transactiestructuur.

Weha Automatisering
Weha Automatisering levert en implementeert totaaloplossingen op het gebied van administratieve en logistieke bedrijfsautomatisering. Deze oplossingen zijn gebaseerd op Microsoft Business Solutions-Navision. De relatiekring omvat ruim 140 middelgrote ondernemingen in de branches handel, groothandel en industrie. Ongeveer 35 medewerkers ondersteunen deze relaties bij het invullen van hun automatiseringsbehoefte. Weha Automatisering is gevestigd in Woerden en Joure. Meer informatie vindt u op www.weha.nl.

Magnus Holding N.V.
Magnus Holding N.V. levert in een aantal specifieke branches advies over, en implementatie en beheer van bedrijfsoplossingen die gebaseerd zijn op technologie van Microsoft en SAP. De groep bestaat uit Qurius, Qurius ETX en Magnus. Qurius behoort tot de grootste specialisten in Microsoft Business Solutions en branchespecifieke aanvullingen in de Benelux en is ook internationaal actief via de FAQT Group. Qurius ETX is gespecialiseerd in professionele softwareontwikkeling op het Microsoft-platform en is Microsoft Gold Partner voor e business oplossingen. Magnus adviseert en ondersteunt bij het realiseren van blijvende verbeteringen en innovaties in processen, organisaties en systemen. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en telt ongeveer 200 medewerkers. Meer informatie over Magnus Holding vindt u op www.magnus.com.

Voor meer informatie
Magnus Holding N.V., Caroline Jooren. Telefoon: (035) 699 60 60; e-mail: c.jooren@magnus.com