Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Gezamenlijk persbericht

Zeven architectenbureaus dingen naar nieuwbouw musea 's-Hertogenbosch

Voor de nieuwbouw van het Museum voor Hedendaagse Kunst en de renovatie en uitbreiding van het Noordbrabants Museum zijn in een preselectie uit 31 gegadigden 7 architectenbureaus geselecteerd. Deze bureaus mogen inschrijven voor het project en hun visie presenteren. De selectie is bekrachtigd door de verantwoordelijke bestuurders van de Provincie Noord-Brabant en de gemeente 's-Hertogenbosch.

De preselectie vond plaats op basis van gegevens die door de architectenbureaus zijn ingediend. Hiervoor heeft de gemeente 's-Hertogenbosch, mede namens de provincie Noord-Brabant, een Europese aanbesteding in gang gezet. Deze verloopt in een aantal stappen. Na de aankondiging van de Europese aanbesteding hebben zich 31 architecten als gegadigde gemeld.
Een preselectiecommissie, waarin onder andere de directeuren van de beide musea waren vertegenwoordigd, heeft deze gegevens beoordeeld. Hierbij heeft de commissie een oordeel gegeven in hoeverre de opvatting van de architect op het gebied van stedenbouw en architectuur aansluit bij de denkbeelden van de directies. In de oordeelsvorming was ook van belang hoe de architect de identiteit van zowel het gehele complex als van de afzonderlijke musea tot uiting denkt te brengen.

De voor de volgende fase geselecteerde architectenbureaus zijn In alfabetische volgorde:

Atelier Zeinstra van der Pol
Benthem Crouwel Architekten
Claus en Kaan Architecten
Henket & partners architecten
MVRDV
Neutelings Riedijk Architecten
Rafael Vinoly Architects (UK)

Uit de inschrijvende architectenbureaus zal de architect worden gekozen waaraan uiteindelijk de opdracht zal worden gegeven. Naar verwachting zal dit eind september 2004 gebeuren.