3 e persbericht van vrijdag 9 juli

Eindhoven 09-07-2004 - Berichten uit de regio

Gemert: Daders ernstige mishandeling melden zich

Vrijdagmiddag rond 16.30 uur hebben zich op het politiebureau van Gemert drie mannen gemeld die betrokken zijn geweest bij de ernstig mishandeling eerder vannacht. ( zie ook persbericht vrijdag 9 juli nr.1) De drie, 19, 19 en 20 jaar oud en allen afkomstig uit Gemert, hadden gehoord dat het 52-jarige slachtoffer ernstig gewond in een ziekenhuis was opgenomen. De drie kregen spijt en wroeging en meldden zich op het politiebureau. De drie waren vannacht rond 2.30 uur betrokken bij de vernieling van een bushokje op het Ridderplein. Het slachtoffer zag de vernieling en greep in. Hij werd door de drie mannen geslagen en geschopt tot hij zich niet meer verroerde. Het slachtoffer liep een gebroken rib, een longperforatie en hoofdletsel op. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De drie zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hen wordt openlijke geweldpleging en ernstige mishandeling ten laste gelegd. De politie onderzoekt ook nog of er meer vernielingen door hen zijn gepleegd.

Asten: Wisseltruc

Vrijdagmiddag rond 15.00 uur heeft een onbekende man middels een wisseltruc een caissière voor 80 euro benadeeld. De man kwam de winkel aan de Markt binnen en wilde vijf euro biljetten omwisselen tegen grotere coupures. Tijdens het wisselen wist de man de caissière constant af te leiden. Nadat het bedrag gewisseld was kwam de caissière 80 euro te kort. De man is ongeveer 55 jaar oud en 1,85 meter groot. Hij heeft zwart haar, Hij droeg een blauwe gebloemde blouse met korte mouwen en een blauwe broek.

Eindhoven: Gestolen fiets snel terecht

Vrijdagmiddag rond 15.50 uur is op het politiebureau aan de Aalsterweg een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man kwam op het politiebureau informeren wanneer zijn vriendin, die kort daarvoor door de politie vanwege een winkeldiefstal was aangehouden, weer vrij kwam. De agenten hadden, toen ze de vrouw aanhielden, tevens een melding gekregen dat er bij de betreffende winkel ook nog een gele mountainbike was gestolen. Het signalement van de dief kwam overeen met de man die nu op het bureau was. Toen de agenten buiten keken zagen ze de gele mountainbike staan. De fietsendief is op het politiebureau gebleven en daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Son / Best: Verkeerscontroles

De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontroles gehouden op de Rooijseweg, de van Gentlaan en de NCB weg. De politie had klachten ontvangen dat op de Rooijseweg te hard werd gereden. Drie automobilisten werden bekeurd die de maximum snelheid ruim overschreden, 85, 91 en 101 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Verder kregen nog acht bestuurders een bon, onder meer voor het rijden met een motor over het trottoir, niet handsfree bellen en het negeren van een inhaalverbod.

Helmond: Snelheidscontroles

Vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Houtse Parallelweg. Er zijn 49 overtreders bekeurd. De snelste reed 87 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Brandevoortsedreef controleerde de politie tussen 14.00 en 16.30 uur. Daar gingen 169 snelheidsovertreders op de bon. De snelste reed 85 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.