Politie Groningen

Persberichten zaterdag 10 juli 2004

provincie Groningen 10-07-2004 -

Er volgen nog meer regioberichten

Ter Apel: aanrijding met dodelijk slachtoffer
Bij een botsing tussen twee autos op de kruising van de Hoofdstraat en de Nederveen Cappelweg is vrijdagavond tegen middernacht een 76-jarige vrouw uit Musselkanaal overleden. De vrouw zat als passagier bij haar 74-jarige man in de auto die op de kruising geen voorrang verleende aan een 55-jarige automobiliste uit Ter Apel. Een botsing was het gevolg waarbij de auto van de man uit Musselkanaal tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw overleed ter plaatse. De man werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt. Een berger sleepte beide voertuigen weg.

Groningen: insluiping in woning
In een woning aan de Schaaksport zijn vrijdagavond twee onbekende mannen binnen geslopen en hebben een tas ontvreemd. In de woning pakte een van de mannen een tas weg waarna ze de woning verlieten. Vermoedelijk zijn de mannen via een steiger in de woning gekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: jeugdige zakkenroller aangehouden
De politie hield vrijdagnacht in de Oosterstraat een 15-jarige jongen uit Groningen aan op verdenking van zakkenrollen bij een 23-jarige Stadjer. De Stadjer was zwaar onder invloed van alcohol en zijn portemonnee en gsm werden van hem afgenomen. De verdachte jongen is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man (43) heeft nog 70 dagen celstraf tegoed
In de Oude Kijk in t Jatstraat werd vrijdagnacht een 43-jarige man uit Groningen gecontroleerd omdat hij met een fiets liep die niet voorzien was van een slot en framenummer. Bij de controle bleek de man nog gesignaleerd te staan voor een celstraf van 70 dagen. Hij is aangehouden en wordt overgedragen aan justitie.

Groningen: zonder rijbewijs onder invloed
Een 26-jarige automobilist zonder vaste verblijfplaats werd vrijdagavond staande gehouden op het Gedempte Zuiderdiep omdat hij in verboden richting reed. Bij de controle bleek de man naar alcohol te ruiken en moest hij blazen. Zijn score was 1.0 promille. De man gaf aanvankelijk een valse naam op en bleek te rijden zonder rijbewijs. Ook stonden er nog meerdere boetes tegen hem open. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Groningen: aanhoudingen voor vernielingen
Na een oproep vrijdagavond van de Groningse politie trof de Friese politie bij Heerenveen een 28-jarige automobilist uit Amersfoort aan die met zijn passagiers in Groningen werden gezocht in verband met vernielingen. Het drietal in de auto wordt verdacht van het plegen van vernielingen in een parkeergarage in de Haddingestraat. Ze vernielden onder andere een slagboom en een hoogtebalk en verlieten de garage met hoge snelheid. De 28-jarige bestuurder bleek onder invloed (1.3 promille). Tevens bleek hij te rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. De man is samen met zijn twee passagiers, 19-jarige vrouw uit Baarn en een 36-jarige man uit Baarn, ingesloten voor nader onderzoek.