Politie Zeeland


O-6043-2004 Diefstal uit verenigingsgebouw

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Westzeedijk in Scherpenisse.
Uit het pand werden o.a. gereedschap en etenswaren weggenomen. Schadebedrag is onbekend.


O-6044-2004 Onder invloed

Op de Galgendijk in Kortgene is vrijdag rond 21.30 uur een 73-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


O-6045-2004 Bromfietster onder invloed

Op de Oude Rijksweg in Oostdijk is vrijdagavond een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Reimerswaal aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen rond 23.45 uur de jongen zonder helm op zijn brommer rijden waarop hij een stopteken kreeg. Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.


W-6046-2004 Bromfietser onder invloed

Vrijdag rond 23.45 uur werd een 22-jarige bromfietser uit Vlissingen in zijn woonplaats aangehouden.
Agenten zagen de bromfietser over de Torenstraat rijden met een kapot achterlicht. Tevens hadden de 22-jarige bromfietser en zijn passagier geen helm op waarop ze een stopteken kregen. Uit een blaastest bleek dat de bromfietser te veel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.


O-6047-2004 Twee doden bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Delingsdijk in Scharendijke zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee dodelijke slachtoffers gevallen.
Beide slachtoffers, een 22-jarige man uit Zierikzee (de bestuurder) en een 21-jarige man (woonplaats onbekend) zaten in een bestelbus die op de t-splitsing van de Ringdijk met de Delingsdijk rechtdoor over een verkeersheuvel reed en daarbij twee verkeersborden ramde. Vervolgens reed het voertuig de dijk af en kwam tot stilstand in een sloot. Toen het voertuig rond 05.00 uur werd aangetroffen, bleken beide inzittenden reeds te zijn overleden.





Politie Zeeland