Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 10-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Verdacht pakketje

AMERSFOORT Bij een pand aan de Van Asch van Wijckstraat werd vrijdagmorgen kort na 08.00 uur een pakketje met verdachte vloeistof aangetroffen. Hierop werd binnen tien minuten het hele pand ontruimd (circa 400 mensen). De mensen werden in een pand iets verderop opgevangen. Zij konden binnen twee uur terug naar het pand, nadat experts het pakketje hadden bekeken en vaststelden dat er geen dreiging was. De recherche onderzoekt de zaak.

Jongen mishandeld

AMERSFOORT Volgens een getuige werd een 26-jarige Amersfoorter vrijdagavond rond 20.40 uur in elkaar geslagen vanwege een lichamelijke handicap. Dit gebeurde op de Nijenrode. De jongen kwam drie andere jongens tegen en werd door één van hen in elkaar geslagen. De aanvaller zou tegen de jongen zijn blijven schoppen, waardoor die buiten bewustzijn raakte. De jongen is met bloedingen en kneuzingen met de ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De politie is op zoek naar de dader van deze mishandeling.

Wietplantage ontmanteld
LEUSDEN In een woning aan de Akkerwinde trof de politie vrijdagmorgen rond 10.00 uur een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit 250 plantjes. Het elektriciteitsbedrijf constateerde diefstal van stroom. De plantjes en accessoires zijn vernietigd. De bewoner van het pand is gehoord, proces-verbaal wordt opgemaakt.