Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 10-07-2004

Bestuurders met drank op aangehouden
EMMEN Een 48-jarige inwoner van Emmen heeft vrijdagavond, in het kader van snelrecht, een kennisgeving van een bekeuring gekregen. De man kreeg dit omdat hij op de Warmeerweg in zijn auto werd gecontroleerd en vastgesteld werd dat hij teveel gedronken had. Na aanhouding blies hij aan het bureau 0.6 promille.

WESTERBORK Een 63-jarige man uit Westerbork kreeg voor het rijden onder invloed een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur. Hij werd vrijdagavond gecontroleerd op de Zuidbrink. Hij blies na aanhouding bijna 1.3 promille. Na verhoor mocht hij naar huis.

RODEN Een 35-jarige man uit Zevenhuizen (Gr) blies vrijdagnacht 1.2 promille en kreeg een snelrechtverbaal. Hij werd met zijn auto gecontroleerd op de Roderweg, waarbij vastgesteld werd dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en verhoord.

NIEUW AMSTERDAM Een 43-jarige bestuurder uit Nieuw Amsterdam werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Veilingstraat gecontroleerd. Omdat hij teveel drank op had werd hij aangehouden. Aan het bureau blies hij 0.85 promille. In het kader van snelrecht kreeg hij een kennisgeving van bekeuring mee.

Rugzak gestolen uit auto
ASSEN Vrijdagmiddag is een rugzak met inhoud gestolen uit een auto op de parkeerplaats aan de Doevenkamp. Volgens getuigen werd even voor half drie een knal gehoord, waarvan later bleek dat het een ingeslagen auto ruit betrof. Een 26-jarige inwoonster van Pesse had haar auto geparkeerd en haar rugzakje, met daarin een portemonnee met wat geld en pasjes en een trouwring, in de auto laten liggen. Toen zij terug kwam bij haar auto was de ruit stuk en de rugzak verdwenen.

Diefstal dieselolie
RODEN Namens een bedrijf uit Roden werd vrijdag aangifte gedaan van diefstal van ongeveer 150 liter diesel. De diesel was gestolen uit de brandstoftank van een vrachtauto, die geparkeerd stond naast het pand van het bedrijf aan de Transportweg. De diefstal heeft plaats gevonden in de nacht van donderdag op vrijdag.

Onderzoek naar insluiping in woning
COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond een onderzoek ingesteld naar een insluiping in een woning aan de Van Totenburglaan, waarbij een DvD-speler, een portemonnee met wat geld en pasjes, een GSM toestel en een fototoestel, werden gestolen. De bewoonster was naar bed gegaan en had de achterdeur niet afgesloten, omdat andere bewoners nog niet thuis waren. Toen ze een poosje later geluiden beneden hoorde, die afweken van de normale geluiden van de bewoners, is ze gaan kijken. Beneden gekomen zag ze nog net dat iemand de achterdeur uitliep. Een direct ingesteld onderzoek had geen resultaat.

Onderzoek naar inbraak in schuur
DALEN Een bewoner van de Thyakkerstraat verzocht vrijdagmiddag om de komst van de politie. Ter plaatse bleek dat het dievengilde de schuur van de man had opengebroken. De deur was op grove wijze geforceerd en uit de schuur was een fiets, een boormachine en nog wat ander gereedschap gestolen. De bewoner zou nog precies nagaan of er nog meer weg was.

Winkeldievegges aangehouden
EMMER COMPASCUUM In een winkel aan het Hoofdkanaal werd vrijdagmiddag een 60-jarige inwoonster van het Duitse Haren aangehouden. Het winkelpersoneel betrapt haar, toen zij met een eyeliner ( 2,99) de winkel wilde verlaten zonder dat ze deze betaald had. Ze werd overgedragen aan de politie. Ze werd verhoord en kreeg in het kader van snelrecht een boete opgelegd van 130,- euro.

AALDEN In en winkel aan de Aelderstraat werd een 77-jarige inwoonster betrapt bij het stelen van 2 pakjes Rolos ( 3,58). De vrouw is door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De pakjes Rolos kwamen uit haar sokken tevoorschijn. Ze is verhoord en kreeg een dagvaarding mee.

Portemonnee gerold
ASSEN Een 51-jarige inwoonster van Assen ging vrijdag winkelen in een winkel aan de Neptunuspassage. Haar portemonnee had ze in een linnen tas in het winkelkarretje gelegd. Toen ze aan de kassa wilde betalen, bleek de portemonnee uit de tas weg te zijn.

Verdachten vernieling aangehouden
KLAZIENAVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hoorde een bewoner van de Brugstraat lawaai en glasgerinkel. Toen hij beneden ging kijken, zag hij dat er ruiten van zijn auto waren ingegooid. Op het Vastenow trof de man 2 jongens aan, die door de politie zijn aangehouden. Ze hadden even daarvoor ook een bermpaal uit de grond getrokken. Beide jongemannen uit Nieuw Dordrecht van 22 jaar zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Onderzoek naar ingegooide ruiten
TER AARD In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Zeijerweg. De bewoners lagen al te slapen, toen zij glasgerinkel hoorden. Bij onderzoek bleek dat het glas van de voordeur ingegooid was.

VEENOORD Bij een woning aan de Thorbeckestraat werd vrijdagnacht de voorruit van de woning ingegooid. Bij onderzoek bleek dit met een stuk klinker gedaan te zijn. Het glas lag door de gehele kamer. Op het moment dat de ruit ingegooid werd zaten de bewoners nog in de kamer, maar niemand raakte gewond.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen a.s om 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl