HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Hoenderloo, 11 mei 2004

Heitje voor karweitje in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Vrienden van De Hoge Veluwe organiseren voor natuurliefhebbers een zomerkamp in het Park. Enthousiaste vrijwilligers kunnen De Hoge Veluwe steunen door een handje in de natuur te helpen. Als tegenprestatie mogen ze een week lang gratis kamperen op de natuurcamping van het Park.

Deelnemers verrichten onderhoud aan bos en heide. Daartoe behoren o.a. het omzagen van kleine bomen, het verwijderen van dennenopslag (het zogenaamde dennenscheren), het onderhoud aan paden en bruggetjes en het schoonmaken van kleine vijvers. In week 32 staat het hooien van de weide bij het Jachthuis St. Hubertus gepland. Tevens wordt dit jaar een loopbrug over een ven in de Landschappentuin gebouwd.

De werkzaamheden vinden plaats in kleine groepjes onder begeleiding van een vrijwilliger van 8.15 tot 15.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot het maken van fiets- en wandeltochten al dan niet onder begeleiding van een boswachter. Er wordt gezamenlijk gegeten.

Directeur S.E. van Voorst tot Voorst: 'De Hoge Veluwe is een particuliere stichting; wij ontvangen geen overheidsubsidies. Wij moeten zogezegd onze 'eigen broek op houden'. Het zomerkamp is voor ons een waardevol middel om het Park zo fraai te houden als het is'.

Het zomerkamp 2004 vindt plaats vanaf zaterdag 10 juli tot zaterdag 21 augustus. Deelnemers kunnen zich voor maximaal een week inschrijven. Voor meer informatie kunt u bellen met de organisator de heer Loek Martijn, tel: 0318-614222 e-mail: mared@tiscali.nl of kunt u kijken op www.hogeveluwe.nl (onder 'steun het Park' / Vrienden) of www.vriendenhogeveluwe.nl