Ingezonden persbericht

Samba festival Boxtel met CD presentatie Batedeira

BOXTEL, 20040622 -- Op 10 juli 2004 wordt voor het derde achtereenvolgende jaar de Samba Night gehouden. De Markt in het centrum van Boxtel zal dan weer swingen op Braziliaanse klanken. De Vughtse percussiegroep Batedeira en de Boxtelse horeca organiseren dit zomerse open-air festival. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis!


Dit jaar treden op Volle Petaj uit Maastricht, de Bossche groepen Poco Tropo Loco en Grupo Capoeira Brasil, Mistura Fina uit Nijmegen en organisator Batedeira. DJ Tha-E en dansgroep Ragazze zullen de avond tot een tropisch geheel maken. Als afsluiting spelen alle bands tesamen de grote finale. De presentatie is in handen van Mylgia van Uytrecht.

Vorig jaar bezochten zo'n 1.000 liefhebbers dit zomerse open-air festival. Op en rond de Markt met de gezellige terrasjes is van alles te doen. Zo vindt vooraf een beach volleybal toernooi plaats. Veel zand dus, waardoor er al een Copa Cobana sfeer gecreëerd wordt. Een gedeelte van de Markt is overdekt, dus mochten er wat spetters vallen dan kan het feest gewoon doorgaan!

Al 10 jaar lang is Batedeira één van de toonaangevende Nederlandse sambabands. De 26 percussionisten zijn vooral te bewonderen op festivals en tijdens parades. Een groot gedeelte van het repertoire van Batedeira komt nu ook uit op CD. Een afwisselende mix van onder meer samba, samba-reggae, siranda, marcha en maracatu. De CD, met als titel CAUTION - Ear Protection Required, wordt officieel gepresenteerd tijdens de Samba Night.



Ingezonden persbericht