Ingezonden persbericht


Persbericht

Over de kop in een cabriolet...!

Fokker Four-rondvluchten vanuit Aviodrome-Lelystad

Het bekende vliegtuig-demonstratieteam Fokker Four gaat belangstellenden de gelegenheid bieden om bijzondere vluchten te maken in de historische Fokkers waarmee de club vliegt. Deze tweepersoons Fokker S.11's zijn meer dan een halve eeuw oud, maar vliegen nog net zo goed als in 1950, toen ze aan de Koninklijke Luchtmacht werden afgeleverd. De vluchten worden voor publiek georganiseerd vanuit het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad.

Er kunnen verschillende programma's met de klassieke Fokker S.11 worden gevlogen. Passagiers kunnen naar keuze een formatievlucht maken, met vier Fokker S.11's in een strakke 'diamond'-formatie, of ze kunnen meedoen aan een acrobatiekprogramma. Hierbij maakt men o.a. een 'looping' en gaat men dus 'over de kop in de S.11-cabriolet' (de cockpitkap kan bij mooi weer tijdens de vlucht worden opengeschoven), maar ook een rustige vlucht in dit inmiddels zeldzame en klassieke Fokker-vliegtuig van Nederlandse makelij is mogelijk.

Fokker Four

De Stichting Fokker Four is een organisatie van vrijwilligers die een vloot van vijf historische Fokker S-11 'Instructor' lesvliegtuigen in de lucht houdt om deze aan het publiek te tonen. Fokker Four neemt daarbij met een formatie van vier Fokker S-11's deel aan diverse luchtvaartevenementen in binnen- en buitenland. Zo zal het demonstratieteam van Fokker Four op 4 september as. deelnemen aan de Airshow Lelystad.

'Instructor'
De Fokker S-11 'Instructor' is een lesvliegtuig dat in de jaren '50 bestemd was voor de eerste vliegopleiding. Het vloog onder andere bij de luchtmachten van Nederland, Italië, Israël en Brazilië. Het toestel biedt plaats aan twee personen, een instructeur en een leerling, die naast elkaar in de stuurhut zitten. De rechterplaats wordt bij de vluchten vanuit het Luchtvaart-Themapark Aviodrome ingenomen door een passagier.

Boekingen
De rondvluchten met de Fokkers worden gemaakt op de zaterdagen 10 juli, 14 augustus en 11 september en uitsluitend bij goed weer. De prijs is E 169,- p.p. Boekingen kunnen worden gemaakt via tel 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min). Meer informatie over de Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct/min). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. In de maanden juli en augustus is de Aviodrome geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur.

24 Juni 2004, Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG Luchthaven Lelystad. Informatie voor de pers: Peter F. A. van de Noort, 0320 289858 of p.vdnoort@aviodrome.nl.

---- --