Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 30 juni 2004

Nationaal Kampioenschap Schatgraven in attractiepark Cape Holland

Kinderen gaan op zoek naar een superschat

Vanaf zaterdag 10 juli tot en met dinsdag 20 juli vinden de voorrondes plaats van het Nationaal Kampioenschap Schatgraven in Attractiepark Cape Holland. Iedere dag maken kinderen tot 12 jaar kans op een felbegeerde finaleplaats. De finale van het NK Schatgraven vindt plaats op donderdag 22 juli. Dan wordt bekend wie de beste schatgraver van Nederland is en wie de grote schat vindt en wint. Attractiepark Cape Holland is de ultieme locatie voor dit NK. Alles draait hier namelijk om de tijd van de VOC en piraten. Vanaf zaterdag 3 juli komen bezoekers al dagelijks in de stemming. De Gouden Eeuw komt dan helemaal tot leven. Bezoekers maken in levende lijve kennis met de laatste kapitein van het grootste VOC-schip ter wereld, de Prins Willem. Maar zij kunnen ook in handen vallen van zijn vijanden, de piraten Simon de Zwarte en Johan Houtepoot.

Op zoek naar de schat
Kinderen kunnen zich in Attractiepark Cape Holland als piraat verkleden en vervolgens op zoek gaan naar de schat. Op de schatkaart staat aangegeven waar de schat in het park in te vinden zou zijn. Vanaf 10 juli kunnen zij dagelijks een wel heel bijzondere schat vinden. Iedere dag maakt één piraat kans op een plaatsje in de finale van het NK Schatgraven waarbij een superschat te winnen is. Tijdens de jacht naar de schat beleven kinderen spannende avonturen. Zo ontdekken zij Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC. in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip in Nederland. Dit schip ligt afgemeerd aan de kade van Attractiepark Cape Holland.

Ontmoet de kapitein, de bootsman of piraten
Vanaf zaterdag 3 juli komt de tijd van de VOC en piraten weer echt 'tot leven'. Bezoekers kunnen dan dagelijks de kapitein van de Prins Willem, zijn bootsman of gevaarlijke piraten in levende lijve ontmoeten. Kapitein Adriaan van Leene was de laatste kapitein van het grootste VOC-schip ooit. Hij vertelt over zijn lange reizen naar de Oost en stelt zijn bemanning, waaronder de eerste bootman, matrozen en de chirugijn (dokter) aan de bezoekers voor. Bovendien zal hij trachten bezoekers als bemanning te ronselen. Ook vertelt hij over de grootste vijanden van de handelsreizigers, de piraten. In hun eigen domein Pirate Village vertellen zij over het roven en kapen van de handelsschepen. Bovendien weten ongure types als piratenkapitein Simon de Zwarte en Johan Houtepout waar zij de buit hebben verstopt. Piraten zijn natuurlijk de ultieme schatzoekers en schatgravers.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0223-674010. Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl.