Gemeente Zwolle

Start werkzaamheden A28 2e fase verplaatst naar zaterdag 10 juli

Vanaf zaterdag 10 juli maakt al het verkeer op de A28 Zwolle gebruik van de rijbaan richting Amersfoort. De datum was 12 juli. Er blijven ook in de 2e fase minimaal twee versmalde rijstroken in iedere rijrichting beschikbaar. Ook blijven de permanent ingestelde omleidingsroutes (lokaal/regionaal/landelijk) beschikbaar.

Rijkswaterstaat werkt aan de voorbereiding voor de tweede fase van de aanleg van de plusstroken op de A28 Zwolle. Belangrijk onderdeel daarvan is het verplaatsen van al het verkeer naar de rijbaan richting Amersfoort, die nu gereed is. De rijbaan richting Meppel komt dan beschikbaar voor de aanleg van de plusstrook. Het voorbereiden van deze verplaatsing vergt extra tijd door het slechte weer van vorige week. Rijkswaterstaat stelt daarom in de nachten van 1 op 2 juli en 9 op 10 juli omleidingen in vanaf 23:00 uur. Verkeer wordt omgeleid over het Zwolse wegennet. De start van de 2e fase was 12 juli, dat wordt nu zaterdag 10 juli.

In de nacht van donderdag 1 juli op vrijdag 2 juli wordt het verkeer vanuit Meppel vanaf de aansluiting Ommen omgeleid via de
Kranenburgweg/Zwartewaterallee/Blaloweg naar de toerit Zwolle-centrum. De omleiding is ingesteld van 23:00 uur tot 6:00 uur.

In de nacht van vrijdag 9 juli op zaterdag 10 juli zal het verkeer vanuit Amersfoort via het verkeersplein Spoolde worden geleid naar de afrit Zwolle-centrum. Vanaf deze afrit wordt het verkeer omgeleid via de Zwartewaterallee en de Kranenburgweg naar de aansluiting Ommen. De omleiding is ingesteld van 23:00 uur tot 8:00 uur.

Alles is erop gericht om op 10 juli te starten met fase 2. Dat betekent dat vanaf 10 juli al het verkeer gebruik maakt van de rijbaan richting Amersfoort. Er blijven ook in de 2e fase minimaal twee versmalde rijstroken in iedere richting beschikbaar.


---