Ingezonden persbericht


Den Haag, 5 juli 2004

Beachsport Lounge Scheveningen biedt maand lang bijzondere (top)sportactiviteiten

Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 8 augustus biedt Scheveningen, de grootste badplaats van Nederland, een breed scala aan sportieve activiteiten in de Beachsport Lounge. Dit bijzondere sportcomplex, op het Noorderstrand van Scheveningen ter hoogte van het Carlton Beach Hotel, is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met organisaties zoals Freetime Promotions, Go! Marketing, Action Work, Carlton Beach Hotel en Den Haag Marketing & Events.

In het weekend van 10 en 11 juli vindt de officiële opening van de Beachsport Lounge plaats. Vanaf dat moment worden sportieve activiteiten in het complex georganiseerd. Op 11 juli staat Beach Hockey op het programma. De voorrondes en de finale van het NK Beach Volley vinden plaats op 16 en 17 juli. Het weekend van 24 en 25 juli staat in het teken van de voorrondes van Amstel Beach Soccer, die worden gecontinueerd op zaterdag 31 juli. Op zondag 1 augustus is de finale van het NK Beach Soccer. In het laatste weekend op 7 en 8 augustus wordt er Beach Tennis gespeeld. In de tussenliggende dagen vinden in het complex diverse bedrijvendagen, trainingen en kinderdagen plaats. Zo zullen bijvoorbeeld de Beach Volley Talententeams van de Nederlandse Volleybond elke werkdag in de Beachsport Lounge een dagdeel trainen. Bezoekers aan Scheveningen kunnen deze evenementen en andere activiteiten gratis bijwonen op één van de tribunes of lounges in een Caribische en relaxte setting.

Pilot project

De Beachsport Lounge geldt als een pilot project. Met de komst van dit bijzondere sportcomplex wordt bekeken of in Scheveningen in de (nabije) toekomst een semi permanent strandstadion gevestigd kan worden. De capaciteit van de Beachsport Lounge is 1.250 zit- en ligplaatsen.

Den Haag, stad van strand en zee

Met het Scheveningse strand heeft Den Haag een uniek natuurlijk element waarmee het zich op bijzondere manier kan onderscheiden van andere steden. De Beachsport Lounge draagt op positieve wijze bij aan de positionering van Den Haag als stad aan zee. Met de vele activiteiten in de Beachsport Lounge onderstreept Den Haag zijn titel 'Evenementenstad van het Jaar 2004'.