Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 10 juli

Alkmaar 10-07-2004 - 13.00 uur

Mannen ingesloten na mishandeling

Alkmaar, vrijdag 9 juli 2004.

Twee mannen, broers van 34 en 27 jaar uit Alkmaar, zijn op het politiebureau ingesloten nadat ze een 34-jarige man uit Alkmaar hebben mishandeld. Rond 16.00 uur had een van de mannen onder valse voorwendselen een afspraak met het slachtoffer gemaakt. Op de afgesproken plek aan de Winkelwaard, werd hij opgewacht door de verdachten, ze spoten het slachtoffer traangas in de ogen, waarna hij in het gezicht werd geslagen. Toen hij wegvluchtte werd hij ingehaald en opnieuw bespoten, geschopt en geslagen. Omstanders hebben een signalement van de daders en de auto waarin ze wegreden aan de politie doorgegeven. Aan de hand daarvan en de verklaring van het slachtoffer, die de verdachten had herkend, heeft de politie de 27-jarige verdachte kunnen opsporen en aanhouden op de Huiswaarderweg rond 18.50 uur. De andere verdachte kwam zelf naar het politiebureau, waar hij onmiddellijk werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft beschadigingen in het gezicht opgelopen, en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Inbraak woning

Heerhugowaard, vrijdag 9 juli 2004.

In een woning aan de Reuzenpandasingel is ingebroken tussen 16.00 en 22.00 uur. De dader heeft met grof geweld de voordeur geforceerd en heeft vermoedelijk via de achterkant het huis weer verlaten. Gestolen zijn geld en sieraden.

Kermispret bedorven

Egmond aan den Hoef, vrijdag 9 juli 2004.

Drie jongens in de leeftijd van 16 en 15 jaar uit Egmond aan den Hoef zagen hun kermisuitje stranden rond 22.30 uur. Een nog onbekende en agressieve Egmonder mishandelde de jongens zonder aanleiding, daarnaast werden ze ook uitgescholden. Een van de slachtoffers kreeg klappen in de nek en een trap in de rug. Hij liep daardoor verwondingen op aan zijn ledematen. Een ander kreeg klappen op het oor en een schop tegen zijn been.

Portocabin in brand

Limmen, zaterdag 10 juli 2004.

Op het terrein aan de Dusseldorperweg heeft rond 00.50 uur een portocabin vlam gevat. Door de snelle reactie van de brandweer is de schade beperkt gebleven. Een portocabin brandde volledig af en een andere liep schade op.Tevens is de gevel van het dichtbij staande bedrijfspand beschadigd. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Drankrijder

Bergen, zaterdag 10 juli 2004.

Een 23-jarige drankrijder uit Alkmaar is aangehouden op de Dorpsstraat rond 02.10 uur. De man blies 420 ug/l en krijg daarvoor een proces-verbaal. Tot 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg tevens een rijverbod opgelegd van 4 uur.

Autos in brand

Alkmaar, zaterdag 10 juli 2004.

Op de Karinthiestraat zijn rond 02.30 uur drie autos door brand verwoest dan wel behoorlijk beschadigd. De brand ontstond in een van de autos waarna het vuur al snel om zich heen greep en twee dichtbij zijnde autos meenam in zijn verwoestende werking. Twee autos raakten geheel uitgebrand, de andere heeft aan de rechterzijde roet-en brandschade opgelopen. Ook een gevel van een woning aan de Stiermakersweg is beschadigd door de brand. De politie onderzoekt of er van brandstichting sprake is. Het vermoeden bestaat dat er kortsluiting in de eerst brandende auto is ontstaan.