Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 10 juli

Den Helder 10-07-2004 - 13.00 uur

Man ingesloten na bedreiging met mes

Den Helder, vrijdag 9 juli 2004.

Een 31-jarige man uit Alkmaar is aangehouden nadat hij in een eetgelegenheid aan de Koningstraat een 39-jarige vrouw uit Den Helder had bedreigd met een mes. Ook had hij gedreigd een vuurwapen uit zijn auto te halen om haar kapot te knallen. De vrouw maakte deel uit van een vriendinnengezelschap die een erg gezellige avond had met veel lol. De man stoorde zich hieraan. Van een vuurwapen is niets gebleken. De gasten van de eetgelegenheid waren behoorlijk aangedaan door het voorval.

Drankrijders

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 10 juli 2004.

Een 22-jarige drankrijder uit Alkmaar is aangehouden op de Sint Maartensweg rond 02.00 uur. De man reed met te hoge snelheid door de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug. Bij controle blies hij 395 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 10 juli 2004.

Een 34-jarige drankrijder uit Den Helder is aangehouden op de Koningstraat. Hij reed door dit voetgangersgebied zigzaggend tussen het uitgaanspubliek. De man blies bij de alcoholcontrole 640 ug/l. Dat betekent dat hij zijn rijbewijs moet inleveren en een dagvaarding kan tegemoet zien. Het is de vierde maal dat hij voor een dergelijk misdrijf wordt aangehouden.

Drankrijder tegen boom

Waarland, zaterdag 10 juli 2004.

Een 23-jarige drankrijder uit Nieuwe Niedorp is met zijn auto tegen een boom aangereden rond 02.15 uur. De man reed met te hoge snelheid over de Volleringweg in de richting van de Hogebrugweg. Daarbij levensgevaarlijke verkeerssituaties veroorzakend omdat er veel volk op de been was vanwege het Badpopfestival. Nadat de man uit zijn auto was gestapt werd hij door omstanders vast gehouden. Hij kon onmiddellijk worden overgedragen aan de politie die de man al had gesignaleerd. De man blies tijdens de ademanalysetest 585 ug/l. Hij kan daarom zijn rijbewijs inleveren en een dagvaarding tegemoet zien.

Inbraak woning

Den Helder, zaterdag 10 juli 2004.

In een woning aan het Kruiszwin is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader heeft vermoedelijk met flipperen de voordeur geopend, die niet op het nachtslot zat. Gestolen zijn een bruin rugzakje met geld en een pas.