Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 juli 2004

Aanhoudingen na o.a. plegen geweld

Vier personen aangehouden in verband met mishandeling en niet voldoen aan bevel of vordering

Almelo

Zaterdagmorgen 10 juli om ongeveer 04.25 uur zagen surveillerende politiemensen een groep van ongeveer 10 personen staan op de Wierdensestraat in Almelo. Duidelijk was te zien dat er onenigheid was. Bleek dat een groep vriendinnen, waaronder het 17 jr. slachtoffer uit Almelo, vanuit de Almelose binnenstad op weg waren naar huis. In een horecagelegenheid waren ze door een aantal anderen uitgescholden. Hier was niet op gereageerd, maar daarna was men elkaar op de Wierdensestraat weer tegengekomen en waren de vriendinnen weer door dezelfde personen uitgescholden. Toen om het waarom werd gevraagd kreeg het 17 jr. slachtoffer klappen en schoppen van twee personen, de even later aangehouden 20 jr. Almeloer en een 22 jr. Almelose. Op dat moment kwam de politie ter plaatse. De 17 jr. wenste aangifte te doen, waarop de 20 jr. en de 22 jr. werden aangehouden en aan het bureau zijn opgesloten. Toen de politiemensen met de groep in gesprek waren gedroegen zich twee anderen erg recalcitrant en vervelend ten opzichte van de politiemensen. Door hun gedrag liep het bijna weer op een vechtpartij uit. De twee werden verzocht weg te gaan en dit werd daarop gevorderd. Na de vordering een aantal keren te hebben herhaald, werd hieraan nog niet voldaan en werden de twee, Almeloers van 20 en 23 jaar, aangehouden en ook aan het bureau opgesloten. Deze laatste twee zijn in de loop van de zaterdagmorgen afgehoord en met een door justitie opgelegde bekeuring van elk 190 euro weggestuurd. Ook de twee aangehouden personen voor de openlijke geweldpleging, de 20 en de 22 jr., zijn in de loop van de zaterdag weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. (bps: 04-085743)

Brandstichting ?

Brand in caravan - chalet, onderzoek zal oorzaak moeten uitwijzen

Nijverdal

Zaterdagmorgen 10 juli om ongeveer 01.30 uur wordt brand gemeld in een caravan die staat op opslagterrein aan de Kerkstraat in Nijverdal. Bleek te gaan om een soort chalet wat bij de komst van de politie in lichter laaie stond. De brandweer heeft een en ander geblust en onderzoek door de technische recherche wordt gedaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten. (bps: 04-085723)

Aanhouding na aantreffen in gestolen auto

Man en meisje aangetroffen in donderdag jl. gestolen auto

Almelo / Nijverdal

Vrijdagavond 9 juli om ongeveer 21.00 uur zag een politieman op de Nieuwe Gravenweg in Almelo een groene Peugeot Partner rijden. Hij wist dat die auto sinds donderdagmiddag de 8e juli was ontvreemd vanaf de Wilhelminastraat in Nijverdal. Op de Groeneveldsweg in Almelo zette de bestuurder de auto aan de kant waarop hij, een 33 jr. Almeloër en een bij hem in zittend 14 jr. meisje uit Rijssen, konden worden aangehouden. De auto is afgesleept en zal teruggaan naar de eigenaar. Beiden zijn in verband met deze diefstal opgesloten. Het 14 jr. meisje is in de loop van de zaterdag onder ouderlijk gezag gesteld. De 33 jr. is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.(bps: 04-084866)

Aanhouding na mishandeling

Twee jongens aangehouden die een derde zonder reden hadden mishandeld

Enschede

Zaterdagmorgen om ongeveer 04.40 uur werden politiemensen die zich op de Oude Markt in Enschede bevonden aangesproken door een getuige die vertelde dat twee van haar vrienden problemen hadden met twee andere jongens. Op de Walstraat werd de groep aangetroffen en bleek dat deze twee vrienden, waaronder een 19 jr. Enschedeer, er iets van gezegd hadden toen hun vriendin, die de politie waarschuwde, werd lastig gevallen door de twee anderen. Hierop was de 19 jr. door de twee geschopt en geslagen. Deze twee, Enschedeers van 17 en 18 jaar werden aangehouden en voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de zaterdagmorgen zijn ze afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. De 19 jr. heeft aangifte gedaan. (bps: 04-085744)

Alcoholcontrole

Op tweetal plaatsen alcoholcontrole uitgevoerd, 8 bestuurders kregen proces-verbaal. Een gaat ervandoor, auto in beslag genomen.

Enschede

Tussen vrijdagavond de 9e juli omstreeks 22.00 en zaterdagmorgen de 10e juli om ongeveer 04.00 uur is gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende dranken. Aan de Gronausestraat en later aan de Oliemolensingel in Enschede waar de controle werd uitgevoerd, hebben in totaal acht automobilisten cq automobilistes een proces-verbaal gekregen. "Topscorer" was een 45 jr. Enschedeer die om ongeveer 04.00 uur op de Oliemolensingel werd gecontroleerd en waarbij aan het bureau de ademanalyse 1.85 promille uitwees. Van hem werd tevens zijn rijbewijs ingevorderd.

Tijdens de controle op de Gronausestraat negeerde om ongeveer 00.40 uur een automobilist tot drie keer toe een gegeven stopteken. Bij het laatste stopteken reed hij bijna een politieman omver. De achtervolging werd ingezet en de auto werd even later onbeheerd aangetroffen op de hoek Gronausestraat - Slankweg. De auto is afgesleept en in beslag genomen. Naar de bestuurder wordt een onderzoek ingesteld. (bps: 04-085695

Brand in woning

Met vuur spelende kinderen hoogstwaarschijnlijk oorzaak brand op slaapkamer

Hengelo

Zaterdagmorgen 10 juli om ongeveer 05.10 uur wordt er brand gemeld in een woning aan de Jozef Haydnlaan in Hengelo. Bleek dat op een slaapkamer waar twee kinderen van 7 en 11 jaar sliepen, brand was uitgebroken. Bleek later te zijn op het matras van het onderste bed van een stapelbed, daar waar de oudste van de twee had geslapen. Vader en diens vriendin werden door de kinderen gewekt maar ook zij konden niet voorkomen dat de slaapkamer geheel uitbrandde. Brandweer heeft een en ander geblust. Vader is in verband met verbrandde voeten naar het ziekenhuis gebracht. De beide kinderen zijn ter plaatste door ambulancepersoneel onderzocht, maar geen letsel dan wel last van ingeademde rook. Onderzoek naar oorzaak wordt ingesteld, vrijwel zeker, ook naar het oordeel van de brandweer, hebben de twee kinderen met vuur gespeeld. (bps: 04-085764)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --