1e persbericht van zaterdag 10 juli

Eindhoven 10-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Nachtelijke snelheidscontrole in horecagebied

De politie heeft tussen vrijdag 23.00 en zaterdag 05.00 uur snelheidscontroles gehouden in de Eindhovense binnenstad. De politie had signalen gekregen dat er in en rondom het horecagebied grove snelheidsovertredingen gepleegd werden in de late avond en nacht. De politie controleerde op de Emmasingel, de Stationsweg en de Vestdijk. Er zijn 1000 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 133 te hard. De snelste reed maar liefst 114 km/u , terwijl op alle plaatsen 50 km/u de maximum snelheid is. Opvallend was dat van alle overtredingen 25 procent door taxis werd gepleegd.

Eindhoven: Drie mannen aangehouden na geweldplegingen

Vrijdag rond 21.00 uur zijn op de Eckartseweg Zuid drie mannen aangehouden. Een 37-jarige Eindhovenaar had tijdens een ruzie met een ex-vreindin vernielingen aangericht aan haar auto. Twee bekenden van de vrouw, een man van 43 en een man van 40 beiden afkomstig uit Eindhoven, gingen naar de man toe om verhaal te halen. Daar werd over en weer gedreigd en de 37-jarige stak daarop met een mes een linnen dak kapot van de auto van de twee. Een van hen spoot toen traangas in zijn gezicht. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de drie mannen aan. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Ze zijn ingesloten.

Breugel: Aanpak huiselijk geweld

Vrijdag om 20.00 uur is in zijn woning een 35-jarige man aangehouden. Hij had tijdens een ruzie zijn vrouw (35), waarmee hij in een echtscheidingsprocedure gewikkeld is, geslagen en geschopt. De man is in verzekering gesteld. De vrouw liep kneuzingen op aan haar lichaam.

Oirschot: Dronken 17-jarige jongen veroorzaakt verkeersongeval

Een jongen van 17 uit Best heeft vrijdagavond rond 19.00 uur een verkeersongeval veroorzaakt op de Mortelsgraaf. De jongen had zonder toestemming een auto van de verzorgers van een vriend van hem meegenomen. Op de Mortelsgraaf verloor hij de controle over de auto en belandde in een sloot. Twee jongens uit Best die bij hem in de auto zaten raakten gewond. Een jongen van 16 kon na behandeling in een ziekenhuis weer naar huis. De ander, een jongen van 15 uit Best, is opgenomen in een ziekenhuis met hoofdletsel.

De jeugdige bestuurder, die geen rijbewijs had, bleek ook nog gedronken te hebben. Hij blies ruim 0,5 promille. De jongen is in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.

Nuenen: Twee jongens met een pond hennep betrapt

De politie heeft vrijdagavond om 21.30 uur een 18-jarige en een 16-jarige jongen uit Nuenen betrapt met ruim een pond hennep in hun bezit. Surveillerende agenten zagen de twee jongens op De Smidse bij een groep jongeren staan en snel iets verbergen in een buddyseat van een scooter. Toen ze hen controleerden bleek dat ze ruim 500 gram hennep in de scooter verborgen hadden. Ze verklaarden dat de drugs hun eigendom was. Ze zijn in verzekering gesteld.