2e persbericht van zaterdag 10 juli

Eindhoven 10-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval

Zaterdag rond 13.00 uur is een 70-jarige man uit Terheijden gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A67 onder de gemeente Eindhoven. Hij zat in de auto naast de bestuurster, een 70-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Terheijden. De vrouw reed richting Eindhoven. Ze bemerkte te laat dat een auto voor haar remde in verband met een file. Ze reed achterop bij die auto. De andere auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Beugen. Een 32-jarige vrouw die bij hem in de auto zat liep nekletsel op. De 70-jarige man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Politie neemt motor en rijbewijs in van snelheidsovertreder

De politie heeft de motor en het rijbewijs ingenomen van een 24-jarige Eindhovenaar. Agenten zagen hem zaterdag rond 13.00 uur met ruim 130 km/u over de Professor Dorgelolaan rijden. Ter hoogte van de Berenkuil werd de bestuurder aan de kant gezet. Hij had al vaker flinke snelheidsovertredingen gemaakt. In overleg met een officier van justitie werd de motor in beslaggenomen en het rijbewijs ingenomen.

Eindhoven: Wapen op zak

Zaterdag om 2.15 uur is in de Dommelstraat een 37-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Toen politieagenten de man in het horecagebied controleerden bleek dat hij een mes op zak had. Het wapen is in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Zaterdagmorgen om 7.00 uur is op de Quinten Matsyslaan een 25-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij had kort daarvoor op de Kanaaldijk Noord het linnen dak van een jeep open gemaakt en hij zat in de auto toen de eigenaar wakker werd van gestommel en naar buiten kwam. De man vluchtte maar kon even later door een beveiligingsbeambte die in de buurt was worden aangehouden. De inbreker had nog niets buit gemaakt. Hij wordt ingesloten.

Eindhoven: Gestolen autos

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op De Koppele een witte Volkswagen Golf met het kenteken DL-XJ-74 gestolen. Dezelfde nacht werd op de Boschdijk een grijze Ford Escort met het kenteken 53-DG-LV gestolen.

Valkenswaard: Uitslaande brand in hennepkwekerij

Zaterdagmorgen om 2.10 uur brak brand uit in een pand aan de Koeherderwei in Valkenswaard. De buren moesten tijdelijk hun woning verlaten. De politie constateerde dat er in de woning was ingebroken. De woning was gedeeltelijk in gebruik als hennepkwekerij. In twee slaapkamers en op zolder werden restanten van hennepplanten gevonden. Op de overloop stonden attributen voor de kwekerij. De planten zelf waren geoogst. Met de elektriciteitsvoorziening was geknoeid. De huurder van het pand was niet aanwezig. De bandweer heeft het vuur bestreden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Asten: Traangas

Vrijdagavond rond 23.50 uur is op de Burgemeester Frenckenstraat een 22-jarige Helmonder aangehouden. Hij stond bij een auto waarin een man en een vrouw een jointje zaten te roken. Toen de politie het drietal controleerde troffen ze een zakje weed aan en een busje traangas dat van de Helmonder was. De spullen zijn in beslaggenomen en tegen de Helmonder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Dronken automobilist veroorzaakt ongeval

Een dronken automobilist is zaterdagmorgen om 3.00 uur met zijn auto op de Broekdalerbaan in een sloot gereden. De bestuurder, een 20-jarige Helmonder, kwam met zijn auto uit de richting Beek en Donk en in een bocht naar links raakte hij van de rijbaan, ging over kop en belandde in een sloot. De bestuurder was dronken. Hij blies tijdens de ademtest 1,6 promille. De man heeft zijn rijbewijs ingeleverd en hij krijgt bovendien een proces-verbaal. Toen de politie ter plaatse bezig was met het regelen van het verkeer bemerkte een automobilist dit te laat en botste op zijn voorganger. Twee inzittenden van deze autos, een 34-jarig Helmonder en een 17-jarige Helmonder, zijn naar een ziekenhuis gebracht in verband met nekklachten en een hoofdwond.

Geldrop: Fietsendief gepakt

Zaterdag om 8.30 uur is op de Parallelweg in Geldrop een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij was door een getuige gezien toen hij probeerde een slot van een fiets open te trappen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.