Verzamelde persberichten

's-Hertogenbosch 10-07-2004

District Den Bosch

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 39-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan de Visstraat in 's-Hertogenbosch toen ze twee T-shirts en een broek wegnam, met een totale waarde van ruim 70 euro. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Aan het bureau bleek ook dat de vrouw nog gesignaleerd stond en in totaal 15 dagen hechtenis moest ondergaan. In verband daarmee is ze ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in hun woning in 's-Hertogenbosch zijn 27-jarige vriendin mishandeld. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Drunen - In de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht werd een vechtpartij gemeld op het Raadhuisplein in Drunen. Daar bleek een 20-jarige man uit Drunen een 20-jarige vrouw uit die plaats in het gezicht te hebben geslagen. De man is aangehouden. Na verhoor is hij later die nacht heengezonden.

FIETSER ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Rijnstraat tussen een motorrijder en een fietser. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Wel bleek bij controle, dat de 30-jarige fietser uit 's-Hertogenbosch te veel had gedronken. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 8 uur.

TE VEEL GEDRONKEN

Nieuwkuijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 04.00 uur is op de Maashoven in Nieuwkuijk een 24-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 4 uur.
---
's-Hertogenbosch - In dezelfde nacht even na 05.00 uur werd op de Postelstraat in 's-Hertogenbosch een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
---
Rosmalen - Even voor 04.00 uur die nacht werd op de Stadionlaan in Rosmalen een 30-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

WINKELDIEVEGGE BETRAPT

's-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen is een 41-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Gruttostraat in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze voor ongeveer 18 euro levensmiddelen weg nam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

District Aa & Dommel

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

Schijndel - Vrijdagavond even na 23.30 uur werd op de Putsteeg in Schijndel een 18-jarige jongen uit Schijndel bekeurd. Hij was op de Putsteeg met de bromfiets waarop hij reed onderuit gegaan. Na controle bleek dat hij teveel had gedronken, geen helm droeg en een bromfietscertificaat had. Hiervoor werd hij bekeurd. Daarnaast kreeg hij ook een rijverbod 3 uur.

AANHOUDINGEN BIJ VECHTPARTIJ

Boxtel
- In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 01.30 uur, werd gemeld dat het onrustig was op de Markt in Boxtel. Toen politiemensen ter plaatse kwamen zagen ze dat voor het gemeentehuis een vechtpartij gaande was. De politie wist de partijen te scheiden. Daarbij werd een man, 24 jaar, uit Boxtel aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Boxtel werd zodanig gewond dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. Later die nacht werd ook een 21-jarige Boxtelnaar aangehouden omdat hij bij de vechtpartij was betrokken. De twee aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. Naar de toedracht van de vechtpartij wordt een onderzoek ingesteld.

BEKEURD VOOR BELEDIGING

Boxtel

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 30-jairge man uit Vught bekeurd. Hij beledigde twee politiemensen die over het Magdalenapad in Boxtel surveilleerden.

District De Leijgraaf

GEWONDE BIJ ONGEVAL

Veghel

- Vrijdagmiddag vond op de Rijksweg N279onder Veghel een aanrijding plaats. De 26-jarige bestuurder van een bestelauto uit Gemert reed achter tegen de voor hem rijdende bestelauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Helmond. Op zij beurt botste die op de voor hem rijden auto bestuurd door een 48-jarige man uit Grave, die weet tegen de auto van een 31-jarige vrouw uit Helmond reed. Deze laatste schoof vervolgens tegen de voor haar rijdende auto bestuurd door een 33-jarige man uit Nieuwegein. De 30 jarige man uit Helmond is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Door de brandweer moesten enkele gasflessen, die in een van de bestelauto's lagen, eerst worden gedicht. Ze waren door de aanrijding gaan lekken. De weg is ongeveer 2 uur versperd geweest.

MAN ZEER ZWAAR GEWOND BIJ ONGEVAL

Uden

- Vrijdagavond is een 51-jarige man uit Uden bij een ongeval zwaar gewond geraakt. Rond 20.40 uur reed de man met de fiets over de Delstraat in Uden. Op de kruising van die weg met de Rondweg wilde hij kennelijk over steken. Bij het oversteken zag hij mogelijk een over de Rondweg rijdende auto, bestuurd door een 29-jarige man uit Uden niet naderen. Op de kruising ontstond aan aanrijding tussen die twee. De fietser raakte bij het ongeval zeer zwaar gewond en is in kritische toestand overgebracht naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Speciaal naar de bestuurder van een rode auto, die vlak voor dat het ongeval plaats vond is overgestoken vanaf de Orgellaan in de richting van de Delstraat.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Uden

- In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 02.30 uur is op de Sint Janstraat in Uden een 24-jarige man uit Mariahout aangehouden. De man beledigde twee daar surveillerende politiemensen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later die nacht heengezonden.

WINKELDIEVEN

Uden

- Zaterdagmiddag werden in een winkel aan de Botermarkt in Uden twee mannen, 39 en 34 jaar uit Uden betrapt toen ze vier potten koffie, met een totale waarde van bijna 80 euro, wegnamen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

District Maasland

TE VEEL GEDRONKEN

Oss

- Vrijdagavond even voor 19.30 uur is op de Singel 1940 1945 in Oss een 44-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man blies meer dan vier keer het maximaal toegestane.

-----
Oss - Op dezelfde weg werd korte tijd later een 49-jarige man uit Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg deze man een rijverbod van 6 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 36-jarige man Oss aangehouden. De man had bij een woning aan de Colijnstraat in Oss een ruit ingegooid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.

OVERLAST VEROORZAKER AANGEHOUDEN

Oss

- Zaterdagmorgen vroeg, even na 05.30 uur is een 18-jarige man uit Oss aangehouden. Hij viel in de Landweerstraat Noord in Oss bewoners lastig en stond luid te schreeuwen. De man bleek onder invloed te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

GRAFFITI

Oss

- In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn aan een vijftal woningen en schuttingen aan de Hekelstraat, Zwingelstraat en Lijnzaadstraat in Oss vernielingen aangericht. De zijmuren van woningen en de schuttingen van de woningen met graffiti bespoten.

SNELHEIDSCONTROLE

Vorstenbosch

- Zaterdagmorgen is op de Nistelrodesedijk in Vorstenbosch een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg, waar 60 km/u gereden mag worden, werd een bestuurder bekeurd omdat hij te hard reed. Zijn snelheid was 106 km/u.

-----
Oss - Zaterdagmorgen is ook op de Gewandeweg in Oss op snelheid gecontroleerd, Op deze weg waar eveneens 60 km/u gereden mag worden, werden drie bestuurders bekeurd. Ze reden alle drie boven de 90 km/u. De snelste reed 94 km/u.

District Land van Cuijk

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN ILLEGAAL IN Nederland

Sint Hubert

- Vrijdagmiddag is een 28-jarige man uit Montenegro aangehouden. Hij had op de Bazuinstraat in Sint Hubert een inwoner van die plaats bedreigd. Na de aanhouding bleek, dat de man illegaal in Nederland verbleef. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

Boxmeer

- Vrijdagavond is een 40-jarige vrouw uit Mill aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Steenstraat in Boxmeer toen ze voor ongeveer 70 euro overhemden wegnam. Ze werd door winkel personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN EN RIJBEWIJS INGEVORDERD

Cuijk

- Vrijdagavond kort voor middernacht is op de Sint Annastraat in Cuijk een 26-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Gassel - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 00.30 uur werd op de Hoeve in Gassel een 44-jarige man uit Grave bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

NACHTELIJKE VERKEERSCONTROLE

Cuijk

- Door politiemensen van het politieteam Cuijk en medewerkers van het Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting (CBM) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Sint Annastraat en de Beersebaan in Cuijk verkeerscontroles gehouden. Totaal 15 personen werden daarbij bekeurd.

Vier personen hadden hun autogordel niet om, terwijl twee auto's niet APK gekeurd bleken te zijn. Ook bleek er voor een auto geen verzekering te zijn afgesloten. Zes bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets een te hoog vermogen had, terwijl een bromfiets uit het verkeer werd genomen, omdat het een motor bleek te zijn. Een bromfietser droeg geen helm. Tot slot zullen twee auto's door het CBM nader worden bekeken, omdat ze niet aan de inrichtingseisen voldeden.

VERNIELINGEN AAN AUTO'S

Cuijk

- In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn aan vijftal auto's die geparkeerd stonden aan de Kardinaalsmuts, Sleedoorn, Aronskelk en Robijnlaan in Cuijk zijn vernielingen gepleegd. Zo werden spiegels vernield en deuken in de auto's getrapt.