Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 10 juli 2004

* CHAUFFEUR VAN TAXI BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagochtend omstreeks half vier werd een 46-jarige taxichauffeur uit Rotterdam op de Zevenkampse Ring van zijn taxi beroofd. De Rotterdammer had eerder die nacht drie mannen vanaf het Weena meegenomen voor een rit. Ter hoogte van de Zevenkampse Ring kreeg de taxichauffeur plotseling enkele klappen met een voorwerp, waarna het drietal er in de taxi vandoor ging. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn hoofd op en werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis.
De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek naar de beroving in.


* DUITSER VOOR DUIZENDEN EURO'S OPGELICHT

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks kwart over drie werd een 28-jarige man uit Duitsland op het Lodewijk Pincoffsplein voor ruim 5000 euro opgelicht. De Duitser was via internet in contact gekomen met een verkoper van mobiele telefoons en was op een aantrekkelijk aanbod ingegaan. Op de afgesproken plaats, moest het slachtoffer 5500 euro afgeven, waarna de verkoper en een partner terug zouden komen met de 20 beloofde mobieltjes. Na enig wantrouwen aan de kant van de Duitser, werd een duur uitziend horloge als onderpand gegeven, waarna het tweetal er met het geld van de Duitser een portiek inging. Zij kwamen echter niet meer terug om de mobiele telefoons af te geven en lieten het slachtoffer 5500 euro armer, zonder mobieltjes en met een horloge achter.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag werden door politiemensen van het district De Noordhoek en Feijenoord-Ridderster hennepkwekerijen aan de Bloklandstraat en de Jagerslaan ontmanteld. Omstreeks half één werd, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bloklandstraat. In de woning en in een schuur werden hennepkwekerijen aangetroffen van in totaal 586 hennepplanten. In een woning aan de Jagerslaan werd na meldingen via Meld Misdaad Anoniem een onderzoek ingesteld. Hier werd in een kamer een kwekerij van ruim 200 planten aangetroffen. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaren wordt een nader onderzoek ingesteld.


* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN IN TARWEWIJK EN BLOEMHOF NOORD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hield vrijdag van twee uur 's middags tot elf uur 's avonds preventief fouilleeracties in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden Tarwewijk en Bloemhof Noord. Op straat werden 276 personen gefouilleerd en 62 auto's werden gecontroleerd. Tijdens de controle van een auto zagen politiemensen dat de vier inzittenden iets probeerden te verbergen. Tijdens de doorzoeking werd een vuurwapen aangetroffen. De vier verdachten werden aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld. Naast het vuurwapen werden tijdens de actie ook nog zeven steekwapens, 100 xtc-pillen en diverse hoeveelheden cocaïne in beslag genomen.

Deze actie is gehouden in het kader van de speciale aanpak Tarwewijk Bloemhof. Bij deze aanpak zijn betrokken: politie, stadstoezicht, deelgemeenten Feijenoord en Charlois, andere diensten en organisaties en vooral ook de bewoners zelf. Doel: gezamenlijk een spoor van schoon, heel en veilig achterlaten.

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN COOL
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een actie preventief fouilleren in vier horecagelegenheden in de wijk Cool. Tussen kwart over elf en half vier werden 70 personen gefouilleerd. Twee mannen werden aangehouden omdat zij in het bezit waren van een vuurwapen en één man omdat hij in het bezit was van een mes en een hoeveelheid verdovende middelen. De verdachten werden voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau, waar zij in verzekering werden gesteld.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Overschie hield vrijdagmiddag en -avond in samenwerking met onder meer politiemensen van het district Rotterdam-West, de Verkeerspolitie en de Douane een verkeerscontrole op de Vliegveldweg en het Kleinpolderplein. Tussen drie en tien uur moesten 212 automobilisten een blaastest afleggen, waarna één bestuurder werd bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werden 117 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer niet handsfree telefoneren en het niet dragen van de autogordel. Tijdens de controle deelde 3VO divers voorlichtingsmateriaal uit.


* POGING OVERVAL DRANKENHANDEL
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks kwart over twee probeerde een nog onbekende man een drankenhandel in de Jacob Catsstraat te overvallen. De overvaller was de winkel ingegaan en eiste, onder bedreiging van een mes, geld van de 22-jarige winkelmedewerker. Op het moment dat een klant de winkel in kwam, liep de overvaller weg in de richting van de Zaagmolenstraat.
De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.

Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer