Ingezonden persbericht


ONGELUKKIGE KWALIFICATIE WEERHOUDT DOORNBOS VAN PUNTEN OP SILVERSTONE

'VOOR DIRECTE VERSPREIDING
'BRONVERMELDING:INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

ONGELUKKIGE KWALIFICATIE WEERHOUDT DOORNBOS VAN PUNTEN OP SILVERSTONE

SILVERSTONE, 10 JULI 2004 - In de zesde FIA International F3000 wedstrijd van het seizoen op het circuit van Silverstone, heeft Robert Doornbos zijn negende startpositie ditmaal niet om kunnen zetten in WK-punten. Aan de kop van het veld was echter genoeg spanning te beleven. Na een rondenlang duel tussen kampioenschaprivalen Vitantonio Liuzzi en Enrico Toccacelo, won de eerstgenoemde uiteindelijk zijn vijfde Grote Prijs van dit jaar.

Robert Doornbos mocht vandaag helaas geen fles champagne ontkurken op het podium. Nadat de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Nederlander in de vrije training op vrijdag de snelste tijd op de klokken had gezet (goed genoeg voor pole position), verloor de Nederlander de controle over het script. Startende vanaf de negende positie kon de debuterende Rotterdammer zich vandaag niet meer herstellen. Hoogtepunt van Doornbos' race was ongetwijfeld de inhaalactie op Jeffrey van Hooijdonk, die hij buitenom passeerde in de bocht Bridge.

Doornbos' teamgenoot Vitantonio Liuzzi had meer reden tot lachen. De Italiaan won, na een spannend duel met rivaal Enrico Toccacelo en oud-F3000 kampioen Tomas Enge, op het zwaar bewolkte circuit ten noordwesten van Londen vandaag zijn vijfde uit zes races. Door deze prestatie krijgt Liuzzi steeds meer zicht op de felbegeerde titel in deze hoog aangeschreven opstapklasse, die verreden wordt in het voorprogramma van de Formule 1.

Doornbos: "Een teleurstellend weekend daar ik mij met name hier een goede kans had toegedicht. Net als tijdens de vorige race op Magny-Cours heb ik de race set-up van mijn teamgenoot gekopieerd, maar ook nu had ik niet het volste vertrouwen in mijn wagen om het uiterste uit de kan te halen. In de aankomende twee weken zal ik me daarom ook samen met het team gaan beraden welke strategie en set-up te gebruiken om wel vooraan mee te kunnen strijden."

UITSLAG RONDE 06 - FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP (SILVERSTONE):


01. Vitantonio Liuzzi (IT), Arden International, 50:22.548
02. Enrico Toccacelo (IT), BCN, + 01.088s

03. Tomas Enge (CH), Ma-Con, + 07.988s

04. José María Lopez (ARG), CMS, + 18.892s

05. Patrick Friesacher (AUT), Coloni, + 21.769s
06. Raffaele Giammaria (IT), AEZ,+ 26.902s

07. Tony Schmidt (GER), Ma-Con, + 35.925s

08. Alan van der Merwe (S-AF), SuperNova,+ 42.330s
09. ROBERT DOORNBOS (NL), ARDEN INT.,+ 45.368s

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com