Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Winnaars Deltaweek 2004 gehuldigd

Felle strijd in laatste wedstrijden

Colijnsplaat, 10 juli 2004: De schepen die de hele week hebben meegezeild, hebben vandaag de Deltaweek officieel afgesloten. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking werden onderstaande winnaars gehuldigd.

Overall winnaars Deltaweek 2004:
ORC 1 ­ Korte Jachttrofee: Eclectic van schipper Lockefeer uit Breda; ORC 2 ­ Krabbegattrofee: Beau Bateau van schipper van Zweden uit Middelburg; ORC 3 ­ Scheldebel: Viergo van schipper Adema uit Rotterdam; ORC 4 ­ Stuurboordlicht: Drammer van schipper Rietdijk uit Eindhoven; First 31.7 ­ Serry Award: Shoebox van schipper Sondag uit Bergen op Zoom; Rond- & Platbodems B&C ­ Buutengaatstrofee: Nieuwe Maen van schipper van Dussen uit Moergestel;
Overall ongemeten schepen: First Match van schipper Steltenpool uit Nijkerk. De overall prijs voor de ongemeten schepen is een ORC-CLUB meting aangeboden door de stichting Deltaweek. Daardoor kan de winnaar volgend jaar meevaren in wedstrijden in de ORC klasse en laten zien dat hij zich ook met andere wedstrijd zeilers in die klasse kan meten.

Schipper van der Dussen van de Thoolse Hoogaars Nieuwe Maen, heeft de Deltaweek weer met veel plezier gevaren. Hij doet al voor de 25e keer mee. "Traditioneel is de Deltaweek voor ons het begin van de vakantie", aldus van der Dussen die vroeger met zijn kinderen voer, maar nu die volwassen zijn vaak een vriendenbemanning meeneemt. "Het schone vaarwater mét stroom, in tegenstelling tot het IJsselmeer, en de natuur vormen voor ons de grote aantrekkingskracht van het zeilen in Zeeland. Daarbij is de Deltaweek altijd bijzonder gezellig, zeker het contact met de andere schepen". Als ervaren Deltaweek deelnemer adviseert van der Dussen iedereen om een keer mee te doen. "Je weet niet wat je mist! Zeker voor nieuwe booteigenaren is de Deltaweek een ontzettend leuk evenement. Het is een zeer goede ervaring om je boot beter te leren kennen en de uitwisseling van ervaringen en informatie met andere deelnemers is bijzonder nuttig en aangenaam".

De I.M.S. schepen varen morgen de laatste wedstrijd voor het eindklassement. Ook de finale van het O.R.C.-Club kampioenschap wordt morgen gevaren. In het kampioenschap heeft zich een felle strijd ontwikkeld tussen Kopje Kleiner (van Schouwen-Duiveland) en Den Druzigen (van Noord-Beveland).

De winnaars van de dagwedstrijden van afgelopen vrijdag en vandaag zien er als volgt uit.

Winnaars in de verschillende klassen op vrijdag 9 juli: IMS 1: Audi van schipper Ice uit Lexmond;
IMS 2: Xanadu van schipper van Oeveren uit Goes;
ORC-1: Kopje Kleiner van schipper de Waal uit Bruinisse; ORC-2: Magnefique van schipper van der Endt uit Yerseke; ORC-3: Noordwind van schipper van Aller uit Breskens; ORC-4: Spinel van schipper Kamphuis uit Wijk en Aalburg; Ongemeten schepen: First Match van schipper Steltenpool uit Nijkerk; Rond- & Platbodems B&C: Nieuwe Maen van schipper van der Dussen uit Moergestel.

Winnaars in de verschillende klassen op zaterdag 10 juli: IMS 1: Audi van schipper Ice uit Lexmond;
IMS 2: Xanadu van schipper van Oeveren uit Goes;
ORC-1: Kopje Kleiner van schipper de Waal uit Bruinisse; ORC-2: Beau Bateau van schipper van Zweden uit Middelburg; ORC-3: Noordwind van schipper van Aller uit Breskens; ORC-4: Nixe van schipper Adriaans uit Helmond;
Ongemeten schepen: First Match van schipper Steltenpool uit Nijkerk; Rond- & Platbodems B&C: Platte Muyl van schipper van Dooremaalen uit Kinderdijk.

Programma voor de Deltaweek 2004.
Zondag 11 juli: Finale IMS; finale ORC-Club kampioenschap; afsluiting en prijsuitreiking van de IMS klasse en het ORC-Club kampioenschap in Colijnsplaat.