Politie Limburg-Noord

24 processen verbaal bij integrale openbare orde actie in Echt Datum: 11-07-2004
Tijd bericht: 11:22
Plaats: Echt
Samen met een aantal partners organiseerde de politie zaterdagavond 10 juli tot zondagmorgen 11 juli een integrale openbare orde controle in het uitgaanscentrum van Echt. Tijdens deze controle zijn 24 processen verbaal opgemaakt, gaf de gemeente twee waarschuwingen en deed de douane twee naheffingen.

Tijdens de actie zijn verschillende controles uitgevoerd in het uitgaanscentrum. De brandweer controleerde de brandveiligheid van de horeca-bedrijven. Medewerkers van de gemeente voerden geluidsmetingen uit en de doaune controleerde op accijnzen. Medewerkers van prorail controleerden de spoorwegovergangen en de politie hield toezicht in het uitgaansgebied, met name op de aanwezige jeugd, op de overlast van druggebruik en zij controleerde het verkeer.
Tekst:
De politie nam in totaal 265 blaastesten af. Twee bestuurders werden beboet omdat ze een te hoog alcoholpromilage hadden. Tijdens diverse snelheidscontroles zijn zeven automobilisten bekeurd. Van twee personen is het rijbewijs ingevorderd. Deze automobilisten reden 106 en 117 km per uur binnen de bebouwde kom. Er zijn twee waarschuwingen gegeven in verband met geluidsoverschrijdingen. De douane heeft twee naheffingen gedaan in verband met accijnzen. Betreffende ondernemers hadden drank ingekocht in Duitsland. Vier automobilisten zijn bekeurd omdat ze geen gordel droegen, een bromfietser kreeg een bon omdat zijn bromfiets een te hoge contstructiesnelheid had en van acht fietsers was de verlichting niet in orde. Een minderjarige is bekeurd omdat hij alcohol op straat gebruikte en een wildplasser is doorverwezen naar Halt. In totaal werd de controle uitgevoerd door 33 medewerkers van verschillende organisaties.