Politie Limburg-Noord

4276 boetes bij verkeerscontroles
Datum: 09-07-2004
Tijd bericht: 16:38
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 3 t/m 9 juni 2004 in totaal 53473 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 2979 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 21140 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 2166 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Koningslust, Panningen, Blerick, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op woensdag 7 juli op de Weselseweg in Venlo: een automobilist reed daar 125 km/u waar 50 km/u de limiet is.

143 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 29 inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 2 bestuurders werden geverbaliseerd voor het rijden door het rode verkeerslicht en 1 voor het rijden zonder rijbewijs. 7 bromfietsers kregen een boete van ¤ 55,= voor het niet dragen van de helm en 16 voor het opvoeren van hun voertuig. 2 bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen certificaat hadden, 5 omdat ze onverzekerd rondreden en 1 omdat hij te jong op een bromfiets zat. 5 automobilisten kregen een boete omdat ze handheld belden. 67 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 2340 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 291 weggebruikers een proces-verbaal. De controle vond plaats in Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 5 juli op het Maalbroek in Roermond: een automobilist reed daar 100 km/u waar 50 km/u de limiet is. Tekst:
72 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 22 inzittenden van een auto kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 4 werden geverbaliseerd voor het rijden door het rode verkeerslicht. 1 bromfietser kreeg een boete van ¤ 55,= voor het niet dragen van de helm en 3 bestuurders kregen een boete omdat ze op een weg reden waar dat niet mocht. 42 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 8900 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 446 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Neer en Roggel. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op dinsdag 6 juli op de Hoek in Roggel: een automobilist reed daar 78 km/u waar 50 km/u de limiet is.

44 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 1 bestuurder werd bekeurd wegens het handheld bellen en 1 bestuurder reed rond zonder rijbewijs. 34 automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd omdat zij met de lasergun werden betrapt op te snel rijden.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 21093 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1373 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Castenray, Oostrum, sevenum en Wanssum. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op zaterdag 3 juli op de Midden Peelweg in Sevenum: een automobilist reed daar 130 km/u terwijl 80 km/u de limiet is.


1 automobilist is bij een staande controle geverbaliseerd voor het rijden door het rode verkeerslicht, 10 vanwege het niet dragen van een gordel. 1 snorfietser werd bekeurd omdat hij zijn bromfiets opgevoerd had.