Vlaamse overheid

Elk jaar meer activiteiten voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap!
De Vlaamse feestdag van 11 juli komt eraan. En dus is er weer Vlaanderen Feest!
Vlaanderen Feest! is het jaarlijkse 'feestival' van kleine en grote activiteiten die positief gemeenschapsleven centraal stellen in de aanloop naar 11 juli. De campagne telt dit jaar initiatieven op meer dan 2000 plaatsen in Vlaanderen en Brussel.

Meer dan 2000 buurtfeesten, verenigingsinitiatieven en dorps- en stadsfestiviteiten!
Voor zowat 1700 initiatiefnemers van buren- of buurtfeesten en lokale verenigingsinitiatieven die in 2004 participeren aan Vlaanderen Feest! is een feestcheque van 200,4 euro gereserveerd. Dat zijn er ruim 300 meer in vergelijking met vorig jaar.

In alle grote steden en in meer dan 220 gemeenten selecteerde de lokale overheid bovendien ook nog een of meer evenementen als dorps- en stadsfestiviteit in het kader van Vlaanderen Feest!. Ook in 11 van de 19 Brusselse gemeenten is dit het geval. Een overzicht van geselecteerde dorps- en stadsfestiviteiten is te raadplegen via de evenementengids op www.vlaanderenfeest.be.

In 303 van de 308 Vlaamse gemeenten is ten minste één activiteit in het kader van Vlaanderen Feest! aangekondigd.

Van Helmut Lotti tot Boudewijn de Groot op 11 juli!

Blikvanger in Vlaanderen op de Vlaamse feestdag wordt zonder twijfel een speciaal concert met Helmut Lotti in hartje Antwerpen. Om 11 uur 's avonds kleurt de Vlaamse kust in alle kustplaatsen tegelijk de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap met vuurwerk.

In Brussel wordt Vlaanderen Feest! afgesloten met een groots totaalspektakel op de Grote Markt. Boudewijn de Groot is de centrale gast en elf Vlaamse artiesten vertolken hun favoriete klassieker uit zijn repertoire.