Politie Limburg-Noord

Open dag politiebureau 'De Commissaris'

Venlo 09-07-2004 - Op zondag 11 juli staan van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren van het politiebureau aan het Mgr. Nolensplein wijd open voor het publiek. De ruim 100 medewerkers van de basiseenheid Venlo-Centrum, het district Venlo en de Dienst Vreemdelingentoezicht hebben er alles aan gedaan om bezoekers optimaal te informeren over alle facetten van het politiewerk. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het politiebureau, maar ook daarbuiten is van alles te beleven: het hele Mgr. Nolensplein is in beslag genomen voor politievoertuigen en diverse interessante demonstraties en presentaties. Wat het publiek zeker niet mag missen, is de presentatie van het politie biketeam, dat tijdens de open dag het officiële startsein krijgt.

In het politiebureau aan het Mgr. Nolensplein worden nagenoeg alle deuren opengezet voor het publiek. Belangstellenden kunnen op eigen gelegenheid een kijkje nemen in de diverse werkruimtes, de ophoud- en verhoorkamers en het cellencomplex. In het gebouw staat een aantal politiefunctionarissen klaar om een nadere toelichting te geven. Gedurende de open dag van de politie is ook het Vesteda-appartementengebouw toegankelijk voor het publiek.

Spectaculaire presentatie

De politie heeft voor de open dag ook het nabijgelegen Mgr. Nolensplein in beslag genomen, waar die dag van alles te zien is en te beleven. Wat het publiek zeker niet mag missen is de presentatie van het eerste biketeam van de politie Limburg-Noord. Dit team, dat bestaat uit acht speciaal opgeleide politiemannen en vrouwen, krijgt om 11.30 uur het officiële startsein, waarna de bikers op spectaculaire wijze laten zien wat ze in huis hebben. Gedurende de open dag presenteert het biketeam zich ook op diverse andere tijdstippen aan het publiek, zodat er voldoende gelegenheid is om nader kennis te maken met deze professionele mountainbike surveillance. Vanaf zondag wordt het biketeam structureel ingezet om nog beter en sneller op te treden tegen criminaliteit en vandalisme in en om de binnenstad van Venlo.

Politievoertuigen

Het plein wordt verder benut om de verschillende onderdelen van het politiewerk en het daarvoor benodigde materieel te laten zien. Zo staan er diverse politievoertuigen opgesteld om te bekijken, waaronder een surveillancevoertuig waarmee de noodhulpdienst wordt uitgevoerd, een bus van de Mobiele Eenheid en een politiemotor. Daarnaast is het Verkeershandhavingsteam aanwezig met een radarauto om uitleg te geven over hoe snelheden worden gemeten, maar vooral waarom zo streng wordt opgetreden tegen overtreders. Verder is het straatteam aanwezig om uitleg te geven over hun aandeel in het project Hektor, vertelt het Mobiel Jeugdteam over hun werkzaamheden op het gebied van jeugd en het project Doe Effe Normaal en is er informatie terug te vinden over Slachtofferzorg en het Politie Keurmerk Veilig wonen. Vanuit het oogpunt van samenwerking is ook de Duitse politie en het Rode Kruis aanwezig en zal de Koninklijke Marechaussee zich presenteren.